familie

Cazul copiilor lui Florin Barbu și ai Claudiei Racolță: Patriarhia Română face un apel pentru revenirea celor doi copii români din Londra la familia lor naturală

basilica

Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situația critică în care se află familia de români Florin Barbu și Claudia Racolta, stabilită la Londra, ai cărei copii, Diana (8 ani) și Andy (5 ani), au fost încredințați prin decizia instanței unui cuplu britanic homosexual.

Biserica susține constant familia tradițională ca fiind cadrul natural pentru nașterea, creșterea și educarea copiilor în spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, considerăm că familia de români trebuie susținută pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi împreună cu părinții lor naturali.

În acest sens, soluția de protecție aleasă de autoritățile britanice contravine Convenției cu privire la drepturile copilului adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 și ratificată de România prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: “În alegerea uneia dintre aceste soluții (de protecție – n.n.) este necesar să se țină seama în mod corespunzător de necesitatea unei anumite continuități în educarea copilului, precum și de originea sa etnică, religioasă, culturală și lingvistică”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Patriarhia Română face un apel către Statul român de a solicita autorităților britanice reanalizarea cazului și identificarea unei soluții care să țină cont de dreptul fundamental al celor doi copii minori de a fi crescuți și educați în familia lor naturală.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Sursa: Basilica.ro

Citește și Procese inechitabile în tribunalele de familie britanice: Cum au ajuns copiii lui Florin Barbu, cetățeni români, să fie dați în adopție unui cuplu de homosexuali

Citește și Oficialii români în sprijinul lui Florin Barbu și al copiilor săi plasați abuziv în adopție la Londra

Citește și Senatorul Titus Corlățean propune mecanisme insituționale pentru sprijinirea familiilor de români din străinătate

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button