opinii

Cătălin Sturza: „Popularitatea lui Emanuel Macron și a Angelei Merkel scade din pricina politicilor cu privire la imigrare”

de Cătălin Sturza, Facebook

 

„ „Statele naționale trebuie să fie pregătite să renunțe la suveranitatea lor”, a spus Angela Merkel miercurea trecută, la un eveniment al Fundației Konrad Adenauer. „Desigur, într-o manieră organizată”. Afirmația Angelei Merkel a venit după o serie de declarație asemănătoare ale președintelui francez, Emanuel Macron, care a spus că „naționalismul înseamnă trădare” și că statele membre ale EU trebuie să-și predea suveranitatea în mâinile Bruxelles-ului în chestiuni care țin de „politică externă, migrație și dezvoltare” și să renunțe la „o parte mai mare a bugetelor naționale și chiar a resurselor fiscale”. Aceste declarații i-au redus și mai mult popularitatea lui Emanuel Macron în Franța – care acum se confruntă cu revolte la scară națională. Un sondaj din vara acestui an arată că 80% dintre germani sunt nemulțumiți de coaliția de guvernare a Angelei Merkel și că se opun politicilor cu privire la imigrare ale cancelarului german.”

 

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button