opinii

Ce ne arată votul covârşitor „DA“ de la Referendum

de Cătălin Sturza, Facebook

1. Vot covârșitor DA, în proporție de 92%, din totalul de 22% participanți la vot (aproape 4 milioane de români); în vreme ce doar 6% dintre români au votat NU. Și nu putem să trecem peste asta atunci când vorbim despre „eșecul” Referendumului. Nu putem monopoliza interpretarea rezultatelor într-un singur sens, vorbind despre „eșec”, fără a aduce în discuție votul care a fost covârșitor „DA”. Să ignori proporția zdrobitoare a votului „DA” este un fapt profund manipulator.

2. În fapt, acest vot demonstrează că românii SE OPUN într-o largă majoritate „mariajelor homosexuale” – fapt care poate să fie extrapolat la nivelul întregii societăți. Dovadă o fac și sondajele recente cu privire la poziționarea românilor față de „mariajele” de același sex; iar rezultatul Referendumului oglindește aceste sondaje. Pe de altă parte, neparticiparea a fost cauzată de o sumă de factori, printre care: a) românii nu au înțeles importanța temei Căsătoriei – mulți nu au priceput de ce ar trebui să voteze că „apa e udă”; b) nici faptul că întrebarea nu a fost clar formulată nu i-a ajutat pe mulți să înțeleagă tema – era necesară o campanie consistentă de informare din partea Guvernului pentru a lămuri întrebarea ; c) dezinteresul românilor față de orice temă care e, într-un fel sau altul, politizată este vizibil la alegerile din ultimii ani – vedem acest dezinteres, de pildă, în participarea foarte redusă la ultimele alegeri europarlamentare.

3. Din Diaspora, au votat mai mulți români, față de alegerile parlamentare din 2016 (127.000 față de 102.000). Acest lucru arată că românii sunt conștienți de importanța și de gravitatea pericolul ideologiilor neomarxiste. Mulți dintre ei simt, deja, efectele nocive asupra acestor ideologii acolo unde trăiesc – libertatea lor de exprimare este tot mai îngrădită; copiii lor sunt expuși, la școală, educației sexuale uneori de la vârste foarte fragede; nu-și mai pot educa copiii în spiritul propriilor valori; etc.

4. Nu este deloc onest ca adversarii acestui Referendum, care au manipulat până în prezent spunând că Referendumul nu este despre Căsătorie, ci este despre Dragnea, despre „legile justiției”, etc – să spună acum că acest Referendum a fost despre poziționarea românilor cu privire la „mariajele homosexuale”. Și despre faptul că românii acceptă sau nu acceptă „mariajul” homosexual. Păi, ori e vorba despre Dragnea, ori e vorba despre Căsătorie? Faptul că românii se împotrivesc, în mare majoritate, „mariajului” homosexual o arată votul în proporție de 92% DA.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

5. Imediat după invalidarea Referendumului, Consiliul Național al Tineretului a cerut din nou legiferarea parteneriatului civil incluzând cuplurile homosexuale, alături de educația sexuală în școli și de educația parentală. Asta în ciuda faptului că oponenții Referendumului ne-au asigurat, iar și iar, că aceste teme nu sunt prioritare pentru ei – și că nu avem de ce să ne temem de astfel de lucruri, dacă Referendumul eșuează. Așadar, nu a trecut nici măcar o zi de când a căzut sperietoarea Referendumului, și acești oponenți și-au dat pe față adevăratele intenții. Încă o dată, votul DA în proporție de 92% reflectă un anumit ethos al societății românești – și o poziționare în contra acestor ideologii.

În sfârșit, își pot permite partidele politice să ignore o „minoritate” formată din 4 milioane de români? Iar șefa diplomației europene Federica Mogherini, tocmai a spus că votul covârșitor DA de la Referendumul din Macedonia în vederea aderării la UE ar trebui să producă consecințe în sensul modificării Constituției Macedoniei, chiar dacă Referendumul nu a trecut, din cauza prezenței scăzute la vot. Oare de ce nu s-ar putea aplica o logică similară și la noi – ținând cont că românii au votat în proporție de 92% DA?

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button