opinii

Mulți dintre creștinii americani l-au votat pe Trump cu speranța că nu-i va obliga să-și încalce convingerile fundamentale că orice ființă umană are dreptul la viață

de Cătălin Sturza, Facebook

Citisem mai demult un articol care spunea așa: atât Barak Obama, cât și Hillary Clinton intenționau să-i oblige pe creștini să finanțeze industria avorturilor; Obama chiar a votat împotriva protejării acelor copii care supraviețuiau avorturilor, iar Hillary Clinton a apărat avorturile chiar și în cele mai avansate stadii ale sarcinii; nu intru în detalii, dar puteți căuta pe Google să vedeți cum se fac acele avorturi (hint: e nevoie de un cuțit lung, ca o baionetă.) Dacă a existat un motiv pentru care mulți dintre creștinii americani l-au votat pe Trump, acesta este: speranța că Trump va înțelege și punctul lor de vedere și că nu-i va obliga, prin lege, să-și încalce convingerile fundamentale că orice viață e sacră, că viața ia naștere în momentul concepției, și că orice ființă umană are dreptul la viață. Link la articol în secțiunea de comentarii.

Ok, înțeleg că Trump este un miliardar necioplit, un personaj necivilizat, detestat de presă; și că Hillary și Obama sunt prezențe elegante, carismatice, care întruchipează idealul egalității, al drepturilor până la cer, etc. Însă unii se întreabă: de ce toate drepturile pentru mamă, și nici unul pentru copil? Și acum vine acest Trump și le spune oamenilor ăstora la cea de-a 45-a ediție a Marșului pentru Viață: „Zeci de mii de americani vă datorează faptul că sunt în viață și că și-au atins întregul potențial, la maturitate”. Și: „Știu că legislația americană este una dintre cele mai permisive din lume, dar eu voi lupta, ca și voi, cât voi fi președinte, pentru respectarea celui mai important drept din Declarația de Independență, care este dreptul la viață”.

Nu spune: „Voi lupta pentru interzicerea avorturilor” (zice doar că le va interzice doar pe cele „la cerere” din luna a noua, acelea cu baioneta lungă de care spuneam), ci spune: „Voi lupta pentru ca familiile să aibă toată grija și tot sprijinul de care au nevoie ca să ALEAGĂ viața.” Am cunoscut și eu, îndeaproape, o parte a mișcării pro-life din România. Știu că aceste victorii sunt obținute una câte una: prin consiliere acordată femeilor, în special celor foarte tinere, aflate în situații de risc de întrerupere de sarcină (familii sărace, tați care nu vor să audă de copii, o presiune imensă din partea familiei pentru a avorta). Și nu doar prin consiliere – ci și prin ajutor material concret: femeile sunt adăpostite la centre unde pot primi casă, masă, instruire, și chiar un job până la vârsta de doi ani a copilului. Și banii aceștia nu vin de la stat – statul nu finanțează mișcarea pro-life. Vin din donații, și munca se face adesea cu voluntari; în România se implică adesea și preoții din diverse comunități; dar totul se întâmplă underground aș spune, departe de ochii presei, aproape ilicit.

Și o vorbă a lui Roger Scrutton în încheiere: în anii 60 să fii pro-avort era aproape sinonim cu să fii liberal; dar acum din ce în ce mai mulți liberali își schimbă poziția, în fața masacrului rușinos care a rezultat între timp.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe articole de Cătălin Sturza

Citește și VIDEO și transcriere. LIVE de la Casa Albă: Mesajul Vicepreședintelui Mike Pence către Marșul pentru Viață 2018 de la Washington, DC

Citește și VIDEO și transcriere. Donald Trump către Marșul pentru Viață: „Administrația mea va apăra mereu primul drept din Declarația de Independență, dreptul la viață”

Citește și VIDEO. Mărturia lui Jaime Herrera Beutler, din Congresul SUA, la Marșul pentru Viață: „Medicii nu mai văzuseră un astfel de copil să supraviețuiască. Dacă mai sunt și alte situații similare?”

Citește și VIDEO, transcriere. Paul Ryan, Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, la Marșul pentru Viață: „Ne străduim să transformăm și mandatul nostru din Congresul SUA într-un Marș pentru Viață”

Citește și Mitropolitul ortodox Tihon rostește rugăciunea de deschidere la a 45-a ediție a Marșului pentru viață de la Washington

Citește și FOTO: Sute de mii de americani la Marșul pentru Viață de la Washington, DC. Vezi MESAJELE lor

Citește și VIDEO pe repede-înainte. Marșul pentru Viață 2018 de la Washington, DC, filmat de sus

Citește și LIVE stream: Marșul pentru Viață 2018 de la Washigton DC – „Love Saves Lives” („Dragostea salvează vieți”)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button