avort

Camera Reprezentanților a trecut legea prin care este finanțată agenția ONU care a ajutat China să oblige femeile să facă avort

de Micaiah Bilger, LifeNews

Imediat după ce au preluat majoritatea în Cameră, democrații au votat legea pentru rectificarea bugetului federal care, printre altele, prevede și finanțarea UNFPA (Fondul Națiunilor unite pentru Populație) cu suma de 37,5 milioane dolari. În lege se fac și referiri la reluarea finanțării din fonduri publice a Planned Parenthood și a altor grupuri pro-avort.

Președintele Trump a oprit finanțarea agenției în 2017 ca urmare a parteneriatului dintre UNFPA și China în domeniul politicilor de planificare a populației, care, potrivit Departamentului de Stat, încalcă grav drepturile omului, prin utilizarea avorturilor și sterilizării forțate.

În urma decretului semnat de președintele Trump la 23.01.2017, au reintrat în vigoare prevederile „New Mexico Policy”, prin care este oprită finanțarea de la bugetul federal a organizațiilor care promovează avortul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Democrata Nancy Pelosi, președintele Camerei, are ca prioritate pe agenda politică finanțarea avorturilor din bani publici, inclusiv prin extinderea „francizei” în exterior.

Legea adoptată de Cameră este menită să redeschidă activitatea guvernului, închis parțial ca urmare a refuzului președintelui Trump de a semna legea bugetului, din cauza respingerii de către Congresul a alocării a 5 miliarde de dolari pentru construirea zidului la granița de sud.

Este posibil ca, după „repornirea” activității guvernului, democrații să forțeze un compromis cu președintele Trump, finanțarea zidului în contrapartidă cu reluarea finanțării organizațiilor pro avort.

Deși nu și-a asumat în campanie acest rol, potrivit acțiunilor sale, Donald Trump este „cel mai pro viață președinte”. A reintrodus și extins prevederile „New Mexico Policy”, a fost primul președinte care s-a adresat în persoană la Marșul pentru Viață și a numit la Curtea Supremă 2 judecători cu puternice vederi pro viață. Poziția pro-viață i-a adus și sprijinul grupurilor religioase protestante la alegerile câștigate în fața lui Hillary Clinton.

Pe primul plan pe agenda politică a președintelui Trump rămâne, construirea zidului la granița de sud. Un eventual compromis cu democrații, bani pentru zid contra finanțarea avorturilor în afara SUA, ar submina poziția președintelui în lupta pentru viață.

Casa Albă a anunțat, totuși, prin purtătorul de cuvânt, că președintele Trump va respinge legea. Foarte probabil legea nici nu va ajunge la Casa Albă și va fi respinsă de Senat, unde republicanii dețin majoritatea.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button