avort

Ministrul de interne finlandez deplânge faptul că animalele sunt mai protejate decât copiii nenăscuți

Helsinki, 25 iulie 2013 (LifeSiteNews.com) – Ministrul de Interne finlandez, Päivi Räsänen, a provocat un mic scandal prin comentariilor sale în care a comparat avortul cu „o măcelărie”, afirmând că animalele sunt mai bine protejate de lege decât ființele umane nenăscute.

Este interzisă sacrificarea animalelor într-un mod dureros, dar a vorbi despre durerea avortului nici măcar nu este permis” a declarat Räsänen, lider al Partidului Creștin Democrat, de profesie medic, la un eveniment al Bisericii Luterane din Kankaanpää.

Ea a descris avortul drept un „subiect tabu redus la tăcere și o cutie a Pandorei”.

Ea a declarat că avortul nu ar trebui permis în nici o perioadă a sarcinii:„Un copil avortat nu este o bucată de țesut, ci mai degrabă o persoană care poate simți durerea”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Räsänen a deplâns de asemenea faptul că Finlanda și Suedia sunt singurele țări din Europa în care medicii nu au voie să refuze practicarea avortului.

Trebuie să avem curajul de a acționa în fața opiniei publice sau a normelor, a presiunilor diverselor grupări, și, uneori, chiar a legii, dacă este contrazis Cuvântul lui Dumnezeu”, a spus Räsänen adăugând că: „Atunci când legea este în conflict cu conștiința, trebuie să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni”.

A doua zi, ziarele finlandeze au raportat că 960 de oameni s-au retras în mod oficial din Biserica Luterană ca răspuns la comentariile sale, ea fiind  acuzată de aceasta creștere bruscă a numărului de retrageri.

În Finlanda, membrii înregistrați ai Bisericii Evanghelice Luterana și ai Bisericii Ortodoxe plătesc o taxă de aproximativ 1% din venitul lor anual. Astfel, valuri de demisii de protest urmează frecvent comentariilor politicienilor, fapt ce duce la diminuarea veniturilor, atât ale statului cât și ale bisericilor. Cei care doresc să părăsească biserica o pot face acum și on-line.

De obicei, politicienii sunt învinuiți pentru aceste plecări din sânul bisericilor. În 2010, Räsänen a apărut pe un program de televiziune vorbind împotriva „căsătoriei între persoane de același sex” . A doua zi, mass-media a considerat-o vinovată de cele 40.000 de „demisii”, conform monitorizării făcute de site-ul laic www.eroakirkosta.fi.

Kari Mäkinen, primul arhiepiscop luteran care și-a exprimat sprijinul public pentru „căsătoriile între persoane de același sex”, a scris pe Twitter: „Putem fi de acord cu ea sau putem fi de altă părere, dar opiniile ei nu ar trebui să fie confundate cu poziția bisericii”.

Într-un interviu dat companiei cu difuzare națională ,YLE, Räsänen și-a exprimat surprinderea față de agitația provocată în mass-media de comentariile ei. Ea a spus că, din miile de mesaje primite, majoritatea sunt pozitive și de susținere.

Ei sunt îngrijorați deoarece creștinii devotați simt că în această societate nu există libertate totală pentru practicarea religiei și pentru exprimarea opiniilor în mod deschis.”, a afirmat ea.

Räsänen a declarat de asemenea Companiei YLE că, deși casa ei a fost vandalizată, va rămâne fermă convingerilor ei și dorește să-și păstreze în continuare responsabilitățile pentru problemele Bisericii, care intră în portofoliul ei ca Ministru de Interne.

de Hilary White
Traducere: Livia Halus
Prelucrare după: LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button