familie

Camelia Smicală: „Nu înțeleg de ce autoritățile române nu-și protejează cetățenii”

La Camelia Smicală acasă, două camere de copii își așteaptă locatarii, pe Mihai și Maria, care au spus repetat, inclusiv de față cu Ambasadorul României în Finlanda, că vor înapoi la mama lor, nu să stea la casa de copii.

Cu toate acestea, România pare să-i fi uitat pe acești copii. Nimeni nu a mai vorbit despre ei cam de mult. De când s-a desființat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Autoritățile noastre ar putea lua exemplu de la cele italiene. După moartea micului Alfie Evans, un senator italian a cerut o investigație și chemarea ambasadorului britanic la Ministerul de Externe italian, deoarece micuțul devenise între timp și cetățean italian.

Oare ce s-a mai întâmplat cu mecanismul instituțional propus cândva de la tribuna Senatului și care ar fi fi oferit pârghiile necesare autorităților române pentru a acționa în cazuri abuzive precum Smicală și Bodnariu și Barbu și Brădeanu, lăsate să lupte singure cu abuzurile din sistemele de protecția copilului din cele mai puternice state occidentale?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Camelia Smicală a scris de curând pe Facebook:

Nu înțeleg de ce autoritățile române nu-și protejează cetățenii. Incompetență, delăsare, obiediență, lipsa empatiei….acestea sunt cuvintele care îmi vin în minte. Treziți-vă, oameni buni! Este adevărat că minorii nu au drept de vot, dar totuși, au și ei niște drepturi…


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button