homosexualitateMarxism cultural

Biserica ortodoxă cipriotă își va face propria rețea educațională, bazată pe morala creștină, iar activiștii LGBT cheamă în judecată ahiepiscopul pentru incitare la ură

Montaj foto: The Cyprus Weekly
Montaj foto: The Cyprus Weekly
Organizația LGBT (lesbiene – gay – bisexuali – transgen) cipriotă ACCEPT a calificat pe Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom, ca persoană  care „urăște” și a cerut o anchetă pe seama comentariilor sale recente cu privire la dorința lui de a crea școli destinate să insufle copiilor morala tradițională, ortodoxă.
Într-un interviu la postul de televiziune MEGAONE, Arhiepiscopul a spus că Biserica intenționează să creeze în următorii ani propriul sistem școlar cu creșe, școli primare, gimnaziale și superioare. Întâistătătorul a identificat homosexualitatea ca fiind „o aberație și un păcat„, declarând că „acest lucru nu este ceva normal. Nu e natural„. În acest context, el a menționat că școlile propuse vor avea ca scop să formeze cetățeni cu o moralitate bună și „să deturneze copiii de la homosexualitate„.
Ca răspuns, ACCEPT a anunțat:
Vom raporta incidentul Procurorului General al Republicii, ca o încălcare a Codului penal cu privire la promovarea urii din cauza orientării sexuale, sau a identității de gen, și vom face toate observațiile pertinente
De asemenea, activiștii vor extinderea anchetei și la canalul de televiziune în cauză, pentru o așa-numită „promovare a mesajului rasist și a discursului urii„. 
Glasul Bisericii Ortodoxe cu privire la astfel de probleme este în general respectat în Cipru, deși această țară a trebuit să revizuiască legislația cu privire la drepturile omului atunci când a cerut intrarea sa în Uniunea Europeană.
Reprezentanții ACCEPT au proclamat:
Moralitatea și credința nu au nimic de-a face cu orientarea sexuală, identitatea de gen sau caracteristicile sexuale. O persoană poate fi totodată LGBT și să urmeze în același timp calea lui Dumnezeu și învățăturile sale. Să nu uitam, de asemenea, că Biserica ea însăși a fost creată, compusă și reprezentată de oameni cu propriile lor pasiuni (patimi).
Declarațiile Arhiepiscopul Hrisostom a răspuns explicând ceea ce le vorbește și studenților care se identifică drept homosexuali:
Îi învăț că ființele umane trebuie să învețe să lupte [împotriva patimilor, n. tr.]” și este același efort care îi plasează pe toți creștinii ortodocși pe calea vieții în Hristos.
Surse: The Cyprus Weekly:
http://in-cyprus.com/lgbti-group-call-for-legal-action-against-archbishop/
http://in-cyprus.com/archbishop-planning-anti-gay-schools-and-nurseries/
Traducerea: Român Ortodox în Franța

Citește și Forumul creștinilor LGBT din 2017 va avea loc la București. În 2016 a fost la Chișinău


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button