avort

Bebelușul Aidan / Memorialul avortului

sarcin[

Autor: anonim, Abortion Memorial
Numele bebelușului: Aidan
Data avortului: Martie 2005

Am luat o mulțime de decizii greșite în adolescență. Aveam 17 ani când am rămas însărcinată. Tatăl avea 19 ani. Era la liceu dar fusese exmatriculat, folosea droguri și mă folosea. Era un mincinos si un manipulator. El a fost fericit când a aflat că eram însărcinată. Eu eram speriată. Eram speriată și rușinată pentru mine și pentru familia mea.

O parte din mine dorea sa fie mamă. Cealaltă parte era prea speriată pentru a încerca. Voiam să termin liceul și să urmez o facultate. În vacanța de primăvară am vizitat-o pe sora mea care deja își dăduse seama că eram însărcinată. A sunat la clinică și a programat o întâlnire. Îmi amintesc că în seara de dinainte am plâns sub duș cu mâna pe stomac gândindu-mă că aceea va fi ultima zi când sunt mamă. Ultima zi când sunt însărcinată cu acest copil și mi se rupea inima. Când am mers la clinică mi-au făcut o ecografie. Îmi doream atât de mult să văd, dar nu am spus nimic. Aș vrea să fi văzut. Aș vrea să fi aruncat măcar o privire. După procedură am simțit un gol în pântec și în inimă. Singurul gând care îmi venea era: „ce am făcut?”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A trebuit să-mi trăiesc restul vieții gândindu-mă „ce ar fi fost dacă”. Acum ai fi avut 8 ani! Fratele tău mai mic s-a născut în aceeași lună în care tu trebuia să te naști și asta mă face să zâmbesc. Îmi e dor de tine, copilașule. Mă gândesc la tine mult. Mi-a luat mult timp să mă iert și să trec peste eveniment. Încă deplâng pierderea, dar știu mereu că te iubesc din adâncul inimii la fel ca pe fratele tău. Într-o zi ne vom întâlni față în față. Nu vreau să mai trăiesc vreodată o pierdere ca aceasta și nu vreau ca cineva vreodată să treacă prin ceea ce am trecut eu.

Traducere: Alexandra Vieru

foto: http://www.freedigitalphotos.net

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button