avort

Israelul ar putea oferi avorturi „gratis” femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 33 de ani

 israel  

WASHINGTON, 3 Ianuarie 2014 – O comisie a Ministerului Sănătății din Israel a recomandat ca Israelul să extindă finanțarea avortului, oferind avorturi „gratis” femeilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 33 de ani.

Recomandările ar putea deveni lege în 2014, extinzând astfel numărul avorturilor decontate din statul din Orientul Mijlociu cu 6.300, ceea ce îi va costa pe plătitorii de taxe 4.5 milioane de dolari.

În prezent, legile israeliene permit avortul în aproape orice situație, guvernul plătind avorturile femeilor sub 18 ani cât și pe cele din motive medicale. Femeile sub 20 de ani și peste 40 de ani pot beneficia de avorturi finanțate de guvern în condiții speciale, dar și femeile între aceste vârste pot obține finanțare în caz de viol, incest sau dacă viața mamei este în pericol.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În timp ce uciderea unui copil nenăscut este pedepsită cu până la 5 ani de închisoare, există numeroase excepții. Bărbații nu au dreptul de a lua vreo decizie în cazul unui avort, iar minorele nu sunt obligate să își informeze părinții dacă fac avort.

Fiecărei femei din armata israeliană, Forțele de Apărare Israeliene (F.A.I.), i se oferă cel puțin un avort „gratis” dacă aceasta îl cere.

În plus, chiar dacă femeile care vor să obțină un avort finanțat trebuie să se prezinte în fața unui comitet guvernamental, revista The Times of Israel raportează că 98% din cereri sunt aprobate.

Conform revistei Times, comitetul ar fi facilitat avorturile și mai mult, dar motivele financiare au împiedicat acest lucru.

Un avort privat costă aproximativ 1.600 de dolari; creșterea finanțării publice este estimată de către comitet la 714 dolari pentru un avort.

În prezent, numărul anual de avorturi în spitalele publice din Israel se ridică la 20.000.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Ioana Pleșca

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button