miracolul vieţii

Bebe prematur aruncat la gunoi a fost găsit în viață după 12 ore. Audiat, medicul s-a referit la el ca la un avort

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cazul unui medic respectat de la Maternitatea Polizu din Capitală a șocat opinia publică după ce au apărut mărturii și dovezi că abandona nou-născuți prematuri sau chiar îi ucidea, pentru „a nu ocupa loc în incubator”.

Părinților li se prezentau copiii drept morți la naștere și erau invitați să semneze un formular prin care cereau examinări suplimentare sau incinerarea. Majoritatea alegeau ultima opțiune.

Dar mama unei fetițe născută prematur a cerut examen anatomopatologic, iar o asistentă a mers să caute bebelușul la morgă în frigider. Spre surpriza ei, copilul nu era acolo. L-a găsit într-un recipient închis când a auzit un scâncet dintr-un sac de gunoi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fetița are acum trei ani și a rămas cu anumite sechele din cauză că a fost lipsită de tratament în primele 12 ore de viață.

Adrian Cuculis, avocatul părinților fetiței, a declarat, citat de Mediafax: „Copilul aleargă și se bucură de familia ei. O fetiță. Medicul nu i-a dat nici un drept la viață. S-a referit la el ca la un avort. A zis că nici a doua oară nu și-a dat seama că acel copil este în viață.”

Ancheta a scos la iveală și alte mărturii terifiante de la părinții și colegii medicului, care arată că acesta nu a fost un caz singular.

„Mulți se întreabă cum a fost posibil să se întâmple așa ceva. Răspunsul e pe cât de simplu, pe atât de dureros: când societatea neagă sistematic umanitatea copilului înainte de naștere și se fac avorturi pe bandă rulantă, lipsa de respect față de viață ajunge să afecteze oamenii în toate stadiile de dezvoltare: copii născuți prematur, copii la care există probabilitatea să se nască cu nevoi speciale, adulți cu nevoi speciale, vârstnici. E vital să învățăm această lecție și să ne implicăm în schimbarea mentalității pro-avort”, transmite Alexandra Nadane pe canalul de Telegram Comunitatea ROUA, al centrelor de sprijin în criza de sarcină pe care le coordonează.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button