avortsarcină

Avorturile ucid și viitorii suporteri ai echipelor sportive cu care ne mândrim – mesaj inedit pe un banner din orașul Tuscaloosa din statul american Alabama

„17 titluri de campioni și 19.000 de viitori suporteri avortați”, acesta este mesajul afișat pe un banner din orașul Tuscaloosa din statul american Alabama. Mesajul face trimitere la cele 17 titluri campionate naționale câștigate de echipa de fotbal american a Univeristății din Alabama și cele 19,000 de avorturi. În textul de pe banner Tuscaloosa este numită  „Capitala avorturilor din Alabama”.

Bannerul include și adresa unui website TTownFacts.com,  unde sunt furnizate statistici privind numărul de avorturi din Alabama , dar și informații referitoare la procedurile de avort. Potrivit site-ului, în 2017 în Alabama au fost comise 6,083 de avorturi, din care 3.148 doar în Tuscaloosa, oraș în care numărul de nașteri din același an a fost de 2.538.

Datele indică faptul că micul oraș cu doar puțin peste 100.000 de locuitori este răspunzător de mai mult de jumătate din avorturile din întreg statul Alabama, iar numărul de nașteri este cu mult sub cel al avorturilor.

Bannerul a fost observat pe 9 august și nu se cunoaște organizația sau persoana care a plătit pentru spațiul publicitar. Mesajul anti-avort utilizează contextul apropierii datei debutului noului sezon de fotbal american al universităților, dar și dezbaterile politice aprinse generate de intrarea în vigoare a legii care interzice avorturile în Alabama. Pe 15 mai 2019 guvernatorul republican al statului Alabama a promulgat Human Life Protection Act (Legea de Protejare a Vieții Umane), după ce documentul inițiat de republicani, majoritari în ambele camere ale congresului, fusese adoptat de Camera Reprezentanților (30 aprilie) și Senat (14 mai). Legea, care ar urma să intre în vigoare din 19 noiembrie, interzice total avorturile pe teritoriul statului Alabama, excepție fiind doar situațiile când fătul ar prezenta anomalii letale sau viața mamei ar fi în pericol.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button