Avortul și criza COVID-19. Emanuel Buta @Libertatea: „Dacă tot se gândesc la femeile care vor să facă întrerupere de sarcină, le-au întrebat de ce vor aceasta?”
de Emanuel Buta, Facebook
Un articol de pe „Libertatea” ne prezintă „un efect neașteptat al Stării de Urgență”, mai exact acela că avortul la cerere nu se mai poate face așa de ușor.
În continuare se precizează că în timpul stării de urgență, drepturile omului sunt suspendate, mai puțin dreptul la viață și interzicerea torturii.
Acum, dacă este să fim realiști, dacă ne gândim ce înseamnă un avort chirurgical, am recunoaște că există o corelație foarte mare între avort, negarea dreptului la viață și tortură. Fără vreo menajare, avortul înseamnă luarea unei vieți prin tortură. Cu siguranță știm cu toții care este procedura și instrumentele folosite.
Ca o paranteză. Ni se spune că este coadă la Maternitatea Polizu ca femeile să facă întrerupere de sarcină, de către un medic ginecolog anonim.
Observăm cum jurnaliștii de față vorbesc prin anonimat. Se dau informații, dar nu știm dacă sunt adevărate sau nu. Nu știm cine le-a spus. Totul e obscur, într-un con de umbră. Noi doar să credem ce citim, că doar se zice în presă. Iată argumentul suprem pentru a crede ce citim: să fie spus în presă și, mai ales, de către persoane anonime.
Dacă tot se gândesc la femeile care vor să facă întrerupere de sarcină, le-au întrebat de ce vor aceasta? Sau le-au întrebat cu ce le-ar putea ajuta? Așa că felicit pe toți care fac asta, pe toți cei cărora le pasă cu adevărat de acele femei și de copiii lor. Și felicit organizațiile care se încăpățânează în această perioadă să nu închidă porțile – telefoanele, că respectă distanța – și ajută în mod REAL femeile în criză de sarcină.
Pro Vita Iasi
Centrul de consiliere și sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa”
Studenți pentru Viață