familie

Autoritățile ungare au început acordarea creditelor fără dobândă prin Planul de Acțiune pentru Protecția Familiei. În 2 săptămâni au aplicat peste 2.400 de familii

Guvernul ungar a început de luna trecută să acorde creditele fără dobândă promise în Planul de Acțiune pentru  Protecția Familiei, anunțat de premierul Viktor Orban în luna februarie.

Astfel, femeile de până în 40 de ani care se căsătoresc pentru prima dată pot primi un împrumut de până la 35.000 de dolari cu dobânda subvenționată în întregime de stat. Dacă familia întemeiată urmează să aibă 3 copii, statul va acoperi și creditul. În 2 săptămâni de la începerea implementării măsurii peste 2.400 de familii au aplicat pentru împrumut.

Planul de Acțiune pentru Protecția Familiei este o inițiativă care se înscrie în politicile pro-viață și pro-familie ale adiministrației Orban, prin care se încearcă inversarea trendului negativ al demografiei din Ungaria. Prin sprijinul financiar acordat familiilor se urmărește ca decizia familiilor de a avea copii să nu mai fie influențată de situația materială.

Sursă: mercatornet.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button