familie

Aspecte legate de referendumul intern al USR cu privire la poziționarea în chestiunea referendumului pentru căsătorie

Uniunea Salvați România dă startul primului referendum intern de la înființarea formațiunii pentru a tranșa cea mai mare dilemă cu care s-a confruntat până acum: poziționarea sau nu pe tema revizuirii Constituției în ceea ce privește familia. Consultarea internă a tuturor membrilor USR va dura șapte zile și de rezultatul acesteia va depinde revenirea în partid a fondatorului partidului, Nicușor Dan.

Cei aproximativ 1.800 de membri USR vor avea de răspuns la două întrebări:

  1. „Susțineți ca USR să aibă o poziție ca partid pe tema referendmului Coaliției pentru Familie?” Variante de răspuns: DA / NU.
  2. „Cum trebuie să se poziționeze USR ca partid pe tema referendumului Coaliției pentru Familie?” Variante de răspuns: PRO / CONTRA.

Referendumul intern din USR se va desfășura electronic, fiecare membru primind un user și o parolă cu care se vor conecta la un sistem securizat unde va putea vota o singură dată fără posibilitatea de a reveni asupra deciziei exprimate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru a produce efecte, referendumul va trebui validat de conducerea centrală a USR, Biroul Politic. Dacă această formalitate va fi îndeplinită, se va organiza și congresul pentru alegerea unui nou președinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicușor Dan.

Referendumul intern din USR a fost declanșat la începutul lunii iunie de peste 200 de membri ai partidului, semnatari ai unei inițiative a filialei Suceava.

Fondatorul USR a demisionat de la șefia formațiunii pe 1 iunie după ce, cu o zi înainte, conducerea partidului a decis prin vot să se poziționeze împotriva revizuirii Constituției pentru redefiniriea familiei.

Nicușor Dan și-a motivat demisia prin faptul că nu a putut respecta promisiunea făcută celor pe care i-a convins să intre în partid, potrivit căreia Uniunea nu va lua decizii care să contravină sentimentelor intime, identitare ale membrilor săi. El a spus că, în cazul în care un organism de conducere al partidului superior Biroului Național va anula decizia de poziționare a formațiunii pe problema familiei, el se va întoarce în USR, precizând că în caz contrar va aștepta să apară un partid în care să se regăsească.

Sursa: Active News

VIDEO-clipuri marca USR: „Liberalii”anti-referendum se luptă cu „popularii” pro-referendum. Care din ei vor da linia partidului?

Av. Sebastian Bodu despre „referendumul” intern din USR cu privire la poziționarea în chestiunea referendumului pentru căsătorie: „Se va sparge în două partide… Nu sunt în stare să se salveze nici pe ei”

 


DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button