dizabilităţiMarşul pentru Viaţăsindrom Down

Anca Miron, persoană cu Sindrom Down: „Chiar dacă avem abilități mai puține, noi vă putem dărui toată dragostea noastră” / Marșul pentru viață 2023 de la București

de Redacția Stiripentruviata.ro

Bună ziua! Mă numesc Anca Miron și sunt astăzi să vă felicit pentru inițiativa voastră și să vă spun că vă sunt alături în demersul vostru pentru acest minunat dar care este viața! Și eu, ca și alte persoane cu Sindrom Down, suntem astăzi aici pentru ca familiile noastre au ales să ne sprijine și să ne fie alături atunci cand ne este mai greu. Dar și noi suntem asemenea oricărei persoane! Și noi putem să vă stăm alături la muncă, în călătorii sau la spectacole!

Știu să scriu și să citesc, să colorez mandale, merg la cinematograf, teatru, operă sau spectacole de balet. Îmi place să călătoresc prin țară sau în străinătate. Iubesc animalele – caii, câinii, pisicile. Altfel am o fire liniștită, sensibilă și prietenoasă. Îmi place să stau cu prietenii mei, să ascultăm muzică, să dansăm, să jucăm cărți sau badmington.

Eu sunt angjată la un mare magazin de articole sportive, îmi desfasor activitatea la fel ca și colegii mei, persoane tipice. Vă invit la ceainăria SunThe, unde mă duc, în regim de voluntariat, să fiți serviți cu o cafea sau un ceai de un tânăr cu sindrom Down.Veți primi chiar ceva mai mult – un zâmbet și o îmbrățișare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avem asociații și organizații care ne sprijină, unde putem face sport adaptat – prietenii mei gimnaști sunt campioni mondiali. Și eu am peste 60 de medalii, cupe și diplome, câștigate la competiții naționale de gimnastică, ski, role, bocce, atletism. Am participat la prezentări de modă, cu creații făcute de noi, am participat la festivaluri naționale și internaționale de dansuri folclorice și tematice.

Chiar dacă avem abilități mai puține, noi vă putem dărui toată dragostea noastră, un zambet și o îmbrățisare atunci când sunteți obosiți sau supărați.


Anul acesta au fost 1100 de localități din România și Republica Moldova în care s-a organizat un marș pentru viață sau cel puțin o altă activitate în cadrul Lunii pentru viață. Tema Lunii și Marșului pentru viață din acest an: „Viitorul este pro-viață”.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care au loc în luna martie, celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propun măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button