Alexandra Nadane: Dacă tatăl copilului presează femeia să avorteze, nu poate fi decăzut din drepturi, la fel cum ar fi dacă ar încerca să-i ia viața după naștere?
de Alexandra Nadane, Facebook
„Dacă nu faci avort, iți iau copilul”. Asta i-a spus Dianei tatăl copilului, iar ea, speriată, în țară străină, a cedat șantajului și amenințării. Așa a avortat primul copil și a suferit enorm.
În octombrie 2016, Diana a rămas însărcinată cu al doilea copil. Presiunile au fost la fel de mari, dar ea a vrut să facă tot ce poate pentru a naște copilul.
„M-a obligat să avortez și m-a amenințat că, dacă nu avortez, va face tot posibilul să-mi ia copilul. Am făcut acest avort pentru că m-am simțit amenințată, până atunci nu-l mai văzusem așa. Apoi am fost într-o perioadă în care sufeream enorm pentru că mi-am dorit acel copil, dar am hotărât să rămânem împreună totuși. Și am rămas din nou însărcinată, în octombrie 2016.” (Diana Bercuci)
Și iată că acum îi ia copilul pe care nu l-a avortat! Orice superlativ pentru „nedrept” este infinit de puțin față de ce se întâmplă, și nu doar în cazul Dianei, ci și în altele asemenea.
Legile și cei din jur nu fac nimic atunci când o femeie însărcinată este presată să facă avort. Însă atunci când tatăl copilului decide că îi convine să aibă un copil sau vrea să șantajeze femeia, iată că are legi care îi permit să facă ce face acest bărbat.
Diana Bercuci, scrie te rog tot ce a însemnat lupta ta pentru copil, ca să existe în societate încă o mărturie despre criza de sarcină, pentru a fi și mai clar cât de ignorate sunt femeile care trec prin această criză și cât de rău sunt tratate când reușesc să își nască copilul pe care tatăl îl voia avortat.
Oare nu s-ar putea crea prevederi legale, astfel încât așa ceva să nu fie considerat normal și să se desfășoare fără probleme? De exemplu, dacă tatăl copilului presează femeia să avorteze copilul, nu poate fi decăzut din drepturile parentale, așa cum ar fi decăzut dacă ar încerca să îi ia viața după naștere?