familie

Copilul Dianei Bercuci: O instanță română l-a încredințat tatălui britanic care a vrut să fie avortat și nu i-a plătit niciodată pensie alimentară

de Redacția Stiripentruviata.ro

Un judecător de la Tribunalul București l-a încredințat pe Matteo, băiețelul în vârstă de trei ani al româncei Diana Bercuci, tatălui din Marea Britanie care a vrut să fie avortat și nu i-a plătit niciodată pensie alimentară.

Copilul, cetățean român, nu a locuit niciodată cu bărbatul, care nu a vrut să-l recunoască drept fiul său, dar care, acum s-a răzgândit și a pretins în instanța română că mama l-a răpit pe băiat din familie. Bărbatul nu a depus la dosar nici măcar o adresă la care va locui copilul dacă se va muta la el.

Totuși, Tribunalul București a motivat că ar fi „în interesul superior al copilului” să stea cu tatăl. Procesul din România s-a desfășurat în absența mamei, plecată la un curs profesional în Anglia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Imediat după proces, a fost arestată și ulterior deportată din Anglia și i s-a luat copilul.

„Am avut parte de un tratament mai rău decât un criminal. A fost foarte umilitor, având în vedere că m-am dus într-o țară, am plătit taxe acolo, nu am făcut nimic penal acolo, n-am luat nici măcar o amendă de viteză și să ajung fiu deportată doar pentru că am avut grijă de copilul meu. Mi se pare extraordinar de discriminator și denigrator”, spune tânăra.

Românca a fost colegă cu tatăl copilului într-o firmă de IT din Anglia. Acesta a obligat-o să avorteze primul lor copil.

„M-a obligat să avortez și m-a amenințat că, dacă nu avortez, va face tot posibilul să-mi ia copilul. Am făcut acest avort pentru că m-am simțit amenințată, până atunci nu-l mai văzusem așa. Apoi am fost într-o perioadă în care sufeream enorm pentru că mi-am dorit acel copil, dar am hotărât să rămânem împreună totuși. Și am rămas din nou însărcinată, în octombrie 2016”, a povestit Diana.

Când era însărcinată în trei luni cu Matteo, bărbatul a bătut-o. Românca a plecat imediat, dar i-a cerut tatălui să plătească pensie alimentară pentru copil. Nici după efectuarea testului de paternitate acesta nu a plătit.

„Știe că singurul mod de a mă răni este să-mi ia copilul și, evident, pe de altă parte, e problema de pensie alimentară. El a început să mă dea în judecată abia după ce i-am cerut pensie alimentară”, a declarat Diana Bercuci.

Avocații Dianei merg până la CEDO. Până atunci, un copil cetățean român suferă departe de mama sa.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button