valorile familiei

Al optulea copil al unei familii refugiate din Ucraina s-a născut la Suceava

de Redacția Stiripentruviata.ro

Când au căzut primele bombe în satul de pe malul Niprului, în regiunea Zaporojie, au vorbit cu cei 7 copii, cel mai mic de 5 ani și cel mai mare de 13 ani, și le-au explicat ce înseamnă războiul.

Trei zile mai târziu, casa prietenilor lor a fost complet distrusă de un obuz și le-au făcut loc în casa lor, după ce i-au ajutat să iasă de sub dărâmături.

Dar războiul s-a intensificat și mama a început să fie îngrijorată pentru sarcina ei avansată, mai ales că pierduse un copil cu doi ani în urmă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

S-au decis greu să-și părăsească satul și țara, dar și-au spus că, după ce se va naște copilul, se vor întoarce. Fetița a venit pe lume prematur la Suceava și are deja două luni: îngrijirile prenatale și postnatale calificate, precum și aparatura medicală din maternitatea de la Suceava au făcut ca nașterea să decurgă cu bine.

Acum, cei opt copii și părinții lor locuiesc într-un sat din județul Suceava. Speranțele de a se întoarce în curând acasă sunt tot mai mici. Casa lor, ca și întregul sat, au fost complet distruse.

Salvați Copiii România a preluat cazul de la intrarea familiei în țară și continuă să asiste familia umanitar, juridic și socio-educațional. Asociația a deschis luna aceasta la Suceava cel de-al treilea Centru de consiliere și informare pentru familiile refugiate din Ucraina.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button