valorile familiei

Australia: Congresul Mondial al Familiilor, amenințat de protestele violente ale activiștilor

familie3

ActiveNews, 26 august 2014

Congresul Mondial al Familiilor, programat pe 30 august la Melbourne, este în pericol de a se nu mai desfășura, după ce amenințările cu violența ale activiștilor pro-homosexuali și pro-avort au făcut ca mai multe posibile gazde ale evenimentului să-și retragă sprijinul, informează The Guardian. Poliția australiană a afirmat că nu poate garanta securitatea participanților, dacă evenimentul va avea loc în cele patru locații pe care le contractaseră organizatorii.

Debbie Brennan, șefa organizației feministe Femei Radicale, a afirmat că mai multe grupuri plănuiesc să protesteze împotriva conferinței, indiferent unde s-ar ține.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acest eveniment este unul al extremei drepte. Noi considerăm că este un eveniment sinistru, pentru consolidarea politicii de extremă dreapta și de-aceea protestăm. Ne vom folosi de dreptul la liberă exprimare pentru a împiedica oamenii să intre la conferință. Ne vom manifesta în forță și vom spune ce avem de spus în gura. Vrem să facem să le fie greu ca să mai recruteze oameni noi”, a afirmat activista.

Congresul Mondial al Familiilor a fost înființat în 1997 de Dr. Allan Carlson și a ținut conferințe la Praga, Geneva, Amsterdam, Madrid sau Sidney. Obiectivul organizației este acela de a proteja familia tradițională.

foto: www.freedigitalphotos.net


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button