adolescenţi

Ai 10-18 ani? Intră în concursul săptămânal al emisiunii „Întrebările Adolescenței” cu un scurt eseu pe temă dată!

14079847_1602500066716513_87595676441966577_n

Drum european, 10 octombrie 2016

Ce îi preocupă pe adolescenții de azi? O proaspătă emisiune radiofonică cu și pentru tineri își face loc în peisajul mediatic, cu un conținut interactiv și foarte diferit de emisiunile pentru tineri, cel mai adesea axate exclusiv pe divertisment.

Conceptul emsiunii este semnat de Ana Maria Tomi, o tânără de 13 ani din București, care face și oficiul de prezentator. În fiecare sâmbătă, de la 11.30, la Radio Trinitas, Ana Maria Tomi invită în studio (sau de la distanță, prin telefon) un adolescent care își prezintă gândurile pe o temă dată. Invitatul emisiunii este ales de echipa de producție pe baza unui scurt eseu a cărui temă este anunțată sâmbăta în emisiune și care trebuie trimis până luni seara pentru emisiunea următoare.

Eseul câștigător al fiecărei ediții este citit la radio de unul sau doi actori celebri (până acum s-au alăturat proiectului Ion Caramitru, Ion Dichiseanu, Virgil Ogășanu, Elvira Deatcu, Anca Sigartău și alții), iar autorul este invitat la dialog în direct în emisiune.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

afis-online-radio

Această colaborare dărâmă niște prejudecăți, dovedind – în mod poate surprinzător pentru unii – că Trustul Trinitas poate fi cool, mai ales când se pune  astfel la dispoziția tinerilor, dar și că adolescenții de azi au preocupări mai substanțiale decât ultimul hit la modă. Desigur, asta nu înseamnă că muzica din emisiune nu este excelentă – și chiar pe gustul lor! Ca să vă convingeți, puteți asculta una din emisiunile recente la:

https://soundcloud.com/user-447779263/intrebarile-adolescentei-08-10-2016-viata-ofera-doar-celui-care-cere

Pe pagina de Facebook a emisiunii se anunță tema pentru eseul fiecărei săptămâni. Termenul-limită de primire a eseurilor pentru concurs este seara zilei de luni:

https://www.facebook.com/intrebarileadolescentei

Arhiva emisiunilor se poate accesa la:

https://soundcloud.com/user-447779263

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button