adopţieavort

A supraviețuit avortului, iar mama a dat-o spre adopție. Mama adoptivă: Binecuvântarea răsplătește efortul nostru

de Redacția Stiripentruviata.ro

Americana Terri Kellogg din Orlando, Florida, a povestit la emisiunea Laurei Ingraham de la Fox News despre fetița ei adoptivă, pe nume Hope („Speranță”).

„Hope s-a născut la șapte luni în 1991, cântărind mai puțin de 1,5 kilograme. A fost astfel nevoită să lupte pentru viața ei a doua oară. Avea o rană mare la cap în urma unei intervenții eșuate de avort chirurgical, în fișa medicală aceasta fiind descrisă ca „ceva ce seamănă cu o rană mai veche”. 

Chiureta îi prinsese o parte din scalp și din țeastă, lăsându-i creierul neprotejat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mama biologică a fetiței, Tonya, avea 22 de ani și nu avea partener când aflase că era însărcinată din nou. A făcut avort la cerere în primul trimestru al sarcinii (în SUA, avortul este permis până în ultima lună de sarcină) și a crezut că totul se terminase.

Însă, după câteva luni, și-a dat seama că avortul nu se realizase, fiindcă a început să simtă mișcare în pântece. Ar fi putut cere o nouă procedură de avort, permisă de legea americană, dar a ales în schimb să caute o familie adoptivă pentru copilul ei. În SUA legea permite începerea procedurii de adopție încă din timpul sarcinii, astfel încât copilul adoptiv poate intra în noua sa familie imediat după naștere, pentru a evita trauma internării într-un orfelinat.

Hope s-a născut cu paralizie cerebrală și epilepsie. Mama ei adoptivă, Terri Kellogg, a spus în emisiunea Laurei Ingraham: „Când ne-am hotărât să o adoptăm, eu urma să devin profesor pentru copiii cu nevoi speciale. Eram deschisă către acești copii, despre care știam că sunt greu de adoptat. Am aflat despre fetiță de la o agenție de adopție condusă de niște credincioși creștini. Și mi-a rămas la inimă.”

Familia Kellogg a adoptat-o pe Hope, dar mama ei biologică, Tonya, a ales să facă parte din viața fetiței, ceea ce legea americană permite dacă aceasta este opțiunea mamei. Această adopție deschisă este o binecuvântare pentru familia Kellogg. 

Hope are nevoie de îngrijiri 24 din 24 de ore, dar mama ei adoptivă spune: „Este o binecuvântare. Știam la ce să ne așteptăm și nu a fost ușor, dar a fi mamă în general nu e un lucru ușor. Binecuvântările maternității răsplătesc însă din belșug eforturile mamei.”

Site-ul american AbortionSurvivors.org estimează că în SUA ar putea fi aproximativ 44.000 de supraviețuitori ai avortului. În ultimul an, site-ul a luat legătura cu 384 dintre ei.

„Dumnezeu ne-a deschis acum o ușă pentru a ne împărtăși povestea. Iar aceasta merge la inimile tuturor celor care o aud”, a mai spus mama adoptivă a lui Hope.

Citește și Un cuplu adoptă doi frați iar apoi decide să adopte și ceilalți șase frați ai lor

Jim Caviezel, interpretul rolului lui Iisus din „Patimile lui Iisus”, a adoptat doi copii cu dizabilități. Cum i-a schimbat acest lucru viața

Interviu cu psihologul G.V.Kozlovskaia despre copiii adoptați

Adopția începută din timpul sarcinii. Practica australiană / Revista Pentru viață nr.2


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button