familie

5 mămici-parlamentar, la serviciu cu bebelușii (FOTO, VIDEO)

Femeile-politician de mai jos pledează pentru crearea de condiții astfel încât mamele care vor să se întoarcă la muncă imediat după ce au născut să aibă și posibilitatea de a răspunde nemijlocit la nevoia copilului de mama sa. Este o nevoie din primii ani de viață, a cărei împlinire – spun cercetări recente – este esențială pentru orice viitor adult.

Femeile prezentate mai jos au făcut un lucru admirabil aducând maternitatea în atenția opiniei publice. Ar fi util dacă s-ar face ceva similar și pentru încurajarea, sprijinul și recunoașterea contribuției la societate a femeilor care renunță la carieră, alegând să stea acasă pentru a-și crește copiii. Astfel de exemple încep apar tot mai mult și în rândul femeilor cu pregătire școlară și specializare profesională înaltă. Când aleg să stea acasă cu copiii, munca acestora se concretizează în ceva greu cuantificabil, dar cât se poate de real: viitorul societății.

SUA            

La vârsta de 50 de ani, Tammy Duckworth (foto sus), veterană a războiului din Irak și senator american de Illinois,  a devenit primul membru al Senatului American care a născut în timpul mandatului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În data de 19 aprilie 2018, ea a impresionat Senatul SUA venind la lucru cu fetița ei, Maile Pearl, în vârstă de numai… 10 zile! Colegii au întâmpinat-o cu aplauze.

VIDEO

În prealabil, Sen. Duckworth a militat pentru schimbarea regulamentul Senatului,  care nu le permitea accesul în incintă copiilor cu vârsta de sub un an: „Sper ca aceasta să servească drept mesaj că familiile care muncesc din întreaga Americă merită regulamente favorabile familiei la locul de muncă”, a scris ea pe Twitter.

Politiciana americană nu este singulară în demersul ei. În ultimii ani au făcut înconjurul lumii știri despre reprezentate ale poporului din alte țări care vin la lucru cu bebelușii.

UE

Din 2010, când fetița ei avea doar o lună și jumătate, europarlamentara Licia Ronzulli a început să vină la lucru împreună cu aceasta, argumentând că nu era vorba despre un act politic, ci unul matern.

Spania

În 2016, deputata spaniolă Carolina Bescansa a stârnit o controversă după ce și-a alăptat bebelușa în parlamentul spaniol, declarând că alăptarea ar trebui să devină mai vizibilă în viața publică.

Japonia

În 2017, când Yuka Ogata, membră în consiliul municipal al orașului Kumamoto Muni, a venit la o întrunire cu fiul ei în vârstă de șapte luni, a fost obligată să părăsească sala, invocându-se regulamentul care interzice participarea vizitatorilor la ședințe.

Australia

Tot în 2017, senatoarea australiană Larissa Waters a venit la Senat cu cea de a doua ei fiică, Alisa Joy, în vârstă de două luni, devenind primul parlamentar australian care a alăptat în timp ce susținea un discurs politic. „Avem nevoie de mai multe femei și de mai mulți părinți în Parlament. De asemenea, de locuri de muncă mai flexibile cu angajații familiști și de servicii de îngrijirea copiilor mai accesibile”, a declarat cu altă ocazie senatoarea.

VIDEO

Surse:
http://time.com/5247060/tammy-duckworth-vote-baby-senate-floor/
http://fortune.com/2018/04/19/5-politicians-who-brought-their-babies-to-work-like-sen-tammy-duckworth-did-today/
http://junkee.com/larissa-waters-breastfeed-parliament/109375

Citește și SEMNEAZĂ Declarația Mondială a Mamelor!

Citește și VIDEO: Femeile lumii, invitate să adere la declarația „Women of the World”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button