familiereligie

Jurnalistul Radu Buzăianu și-a lansat cartea de interviuri „Pe prispa istoriei”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Jurnalistul Radu Buzăianu de la B1 TV și-a lansat sâmbătă cartea de interviuri intitulată Pe prispa istoriei. Volumul conține convorbiri cu personalități precum Dan Puric, Dinu C. Giurescu, Gheorghe Zanfir, Dorel Vișan, dr. Leon Dănăilă și alții.

La evenimentul de la Sala „Horia Bernea” a Muzeului Național al Țăranului Român au participat familia autorului, prieteni și numeroși jurnaliști, în frunte cu Răzvan Zamfir, colegul lui de platou de la emisiunea „Bună, România”.

Radu Buzăianu a declarat la lansare că această carte este „glasul conștiinței” și că a realizat-o renunțând la sinele și orgoliul propriu și lăsând întrebările să curgă, sub imperiul unei inspirații de sus:

„E o carte de răspunsuri pe care vreau să le las copiilor mei.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La finele acestei săptămâni, Evenimentul Zilei i-a dedicat jurnalistului în vârstă de 35 de ani un articol în care acesta vorbește despre cea mai mare avere a sa: cei trei copii și minunata soție, Dana Buzăianu, pe care o iubește foarte mult.

Persoanele intervievate în carte vorbesc despre subiecte precum relația dintre știință și credință sau identitatea națională. În articolul din Evenimentul Zilei, autorul explică:

„Prispa e un loc unde oamenii obișnuiau să stea de vorbă. Și îmi place ideea de istorie. Pentru că e ce ne leagă și ne explică pe toți. E o carte de discuții purtate în mulți ani. Cu oameni de o anumită talie… (…) cu un anumit conținut și capacitate de a răspunde la întrebările sub care trăim. (…) Simt cumva nevoia să aduc aminte cine suntem. Și mai vreau un lucru. Să nu ne mai fie jenă cu noi.”

Fragment din interviul cu Dan Puric
Fragment din interviul cu Dinu C. Giurescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button