bioetică

26 septembrie 2017. Conferință la Parlamentul European: Statutul juridic al roboților autonomi

Nu este un episod dintr-un serial SF, ci realitate. Viitorul e aici. La începutul anului 2017, în urma Raportului Delvaux, Parlamentul UE a cerut Comisiei Europene să reglementeze în Codul Civil „posibile soluții legale precum crearea de statut juridic pentru roboți, astfel încât cei mai sofisticați roboți autonomi să poată primi statut de persoane electronice  cu drepturi și obligații specifice.”

Pe 26 septembrie 2017, de la ora locală 16.30, la Bruxelles, în sala A3E-2 a Parlamentului European, are loc conferința „Statutul juridic al roboților autonomi”, susținută de dr. Nathalie Nevejans, expert în legislația și etica roboticii la Facultatea de Drept din Douai, Franța.

Prof. Nevejans este autoarea unei teze de 1.500 de pagini în domeniu și va arăta consecințele nefaste pe care le poate avea eventuala acordare a statutului de persoană roboților.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Doritorii își pot confirma participarea la emailul EPP-Bioethics@europarl.europa.eu

Conferința beneficiază de interpretare în germană, engleză și spaniolă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button