studii şi cercetări ştiinţifice

Studiu: Alăptarea la sân reduce riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral pentru mame

newborn-baby-mother-adorable-38535

AlexandraNadane.ro, 22 iunie 2017

Agerpres a publicat o știre despre un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, de la Academia de Științe Medicale din China și de la Universitatea Peking realizat pe aproape 300.000 de femei.

Rezultatele studiului, dat publicității pe 21 iunie 2017, arată că alăptarea la sân reduce cu 10% riscul mamelor de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral (AVC) în viitor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Descoperirile ar trebui să încurajeze popularizarea alăptării la sân datorită beneficiilor pentru mamă dar și pentru copil”, a declarat coautorul studiului, Zhengming Chen, profesor de epidemiologie la Universitatea Oxford.

De asemenea, realizatorii studiului au mai constatat că femeile care au alăptat o perioadă mai lungă au beneficiat de mai multe efecte pozitive.

Mamele care au alăptat copiii la sân timp de doi ani sau mai mult au o incidență a bolilor de inimă era cu 18% mai mică decât femeile care nu au alăptat niciodată, iar cea de accident vascular cerebral este cu 17% mai scăzută față de femeile care nu au alăptat niciodată.

Creșterea cu câte șase luni a perioadei de alăptare la sân a fost asociată cu o scădere de 4% a riscului de boli de inimă și cu 3% de accident vascular cerebral.

Știrea Agerpres o puteți citi aici, știrea de pe pagina Asociației Americane a Inimii se poate citi aici, iar studiul publicat în Journal of the American Heart Association se poate citi aici.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button