Statele Unite: Un chestionar dat în şcoli îi întreabă pe copii despre homosexualitate şi practici sexuale

test

foto: www.freedigitalphotos.net

 O audiere publică a avut loc la începutul lunii mai 2015 la Casa Parlamentului din Massachusets spre a analiza controversatul chestionar legat de sex dat unor elevi de gimnaziu şi liceu.

Chestionarul, elaborat de Centrul pentru Control Medical şi intitulat “Chestionar privind comportamente care îi expun pe tineri la risc”, pune întrebări extrem de personale şi ideologice unor elevi de 12 ani.

Chestionarul îi întreabă pe elevi dacă sunt homosexuali sau transsexuali. Îi întreabă de asemeni dacă au avut sex oral sau anal şi dacă au experimentat astfel de acte cu mai mult de 6 persoane.

De asemenea, în chestionar elevii sunt întrebaţi dacă au purtat vreodată o armă, dacă au fumat ţigări, dacă au consumat alcool şi cât, precum şi dacă au consumat droguri ca OxyContin, Percocet şi Vicodin. Sunt întrebaţi dacă tutorele lor îşi pune centura în maşină, dacă fratele mai mic are o boală cu transmitere sexuală şi unde dorm.

Grupul MassResistance a denunţat chestionarul ca “deformând psihologia copiilor” şi conducându-i la a crede că sunt “anormali dacă nu au încercat toate acestea”. Grupul a afirmat că “a le cere copiilor să expună chestiuni personale despre ei şi despre familia lor poate avea impact emoţional asupra lor”. De asemenea, se deplânge faptul că “rezultatele chestionarului sunt folosite de grupări radicale precum Planned Parenthood şi grupurile militante pentru drepturile homosexualilor şi a transsexualilor spre a convinge politicienii să acorde acestor grupări o sumă mai mare din banii plătiţi de contribuabili”.

Deşi elevii au completat chestionarele anonim, MassResistance atrage atenţia că “formularele sunt adunate de profesorul de la clasă şi există deseori o presiune pentru toţi copiii să participe”.

Testul este dat pe întreg teritoriul Statelor Unite, şi nu fără controverse. Revista Chicago Tribune a relatat acum doi ani că un profesor din Chicago a fost admonestat pentru a le fi spus studenţilor că aveau „un drept constituţional de a nu completa chestionarul”.

Sursă: www.breitbart.com

 Traducere: Elena C.

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.