adolescenţi

Statele Unite: Un chestionar dat în școli îi întreabă pe copii despre homosexualitate și practici sexuale

test
foto: www.freedigitalphotos.net

 O audiere publică a avut loc la începutul lunii mai 2015 la Casa Parlamentului din Massachusets spre a analiza controversatul chestionar legat de sex dat unor elevi de gimnaziu și liceu.

Chestionarul, elaborat de Centrul pentru Control Medical și intitulat “Chestionar privind comportamente care îi expun pe tineri la risc”, pune întrebări extrem de personale și ideologice unor elevi de 12 ani.

Chestionarul îi întreabă pe elevi dacă sunt homosexuali sau transsexuali. Îi întreabă de asemeni dacă au avut sex oral sau anal și dacă au experimentat astfel de acte cu mai mult de 6 persoane.

De asemenea, în chestionar elevii sunt întrebați dacă au purtat vreodată o armă, dacă au fumat țigări, dacă au consumat alcool și cât, precum și dacă au consumat droguri ca OxyContin, Percocet și Vicodin. Sunt întrebați dacă tutorele lor își pune centura în mașină, dacă fratele mai mic are o boală cu transmitere sexuală și unde dorm.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Grupul MassResistance a denunțat chestionarul ca “deformând psihologia copiilor” și conducându-i la a crede că sunt “anormali dacă nu au încercat toate acestea”. Grupul a afirmat că “a le cere copiilor să expună chestiuni personale despre ei și despre familia lor poate avea impact emoțional asupra lor”. De asemenea, se deplânge faptul că “rezultatele chestionarului sunt folosite de grupări radicale precum Planned Parenthood și grupurile militante pentru drepturile homosexualilor și a transsexualilor spre a convinge politicienii să acorde acestor grupări o sumă mai mare din banii plătiți de contribuabili”.

Deși elevii au completat chestionarele anonim, MassResistance atrage atenția că “formularele sunt adunate de profesorul de la clasă și există deseori o presiune pentru toți copiii să participe”.

Testul este dat pe întreg teritoriul Statelor Unite, și nu fără controverse. Revista Chicago Tribune a relatat acum doi ani că un profesor din Chicago a fost admonestat pentru a le fi spus studenților că aveau „un drept constituțional de a nu completa chestionarul”.

Sursă: www.breitbart.com

 Traducere: Elena C.

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button