viol

Preot conceput în urma violului: „Mi-am iertat tatăl și i-am ascultat confesiunea.”

LuisAlfredoLeonArmijos

de Sofia Vazquez-Mellado

QUITO, Ecuador, 12 februarie 2014 (LifeSiteNews.com) – Un preot catolic ecuadorian a povestit că a fost conceput în urma unui viol, când mama sa avea 13 ani. Acesta nu numai că și-a iertat tatăl, dar l-a și spovedit.

Anul trecut, într-un interviu acordat publicației catolice ACI Prensa, Părintele Luis Alfredo Leon Armijos, de 41 de ani, a mărturisit: „Aș fi putut sfârși într-un tomberon, dar mi s-a dăruit viață”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mama sa, Maria Eugenia Armijos, lucra la o casă din Loja, Ecuador, pentru a-și ajuta părinții, care aveau șapte copii. Avea doar 13 ani când proprietarul casei, profitând de faptul că erau singuri, a abuzat de ea și a lăsat-o însărcinată.

Familia a respins-o. „Nu voiau să nască, așa că au lovit-o în burtă și i-au dat diverse băuturi avortive”, povestește preotul.

Fata a fugit la Cuenca, unde l-a născut pe Luis Alfredo, care, din cauza tinereții mamei, a venit pe lume cu probleme respiratorii.

În cele din urmă, tânăra s-a întors la Loja, unde tatăl copilului a avut grijă de ea și de bebeluș. „M-a recunoscut și a acceptat să aibă grijă de noi, dar asta nu înseamnă că se înțelegeau bine”, a povestit preotul catolic.

„Au mai avut trei copii împreună, dar relația mea cu el a fost rece.”

La 16 ani, invitat la o întrunire catolică, copilul l-a întâlnit prima dată pe Hristos .

La 18 ani s-a hotărât să intre la Seminarul Teologic din Loja, fiind apoi hirotonit la 23 de ani, cu permisiunea specială a episcopului local, deoarece era foarte tânăr.

Doi ani mai târziu, părinții lui s-au despărțit, iar mama sa i-a povestit prima dată cum fusese conceput.

Leon și-a dat seama că Dumnezeu l-a lăsat să se facă preot ca să nu judece și să ierte: „Îl judecasem destul pe tata pentru toate”, spune el.

După mulți ani, el a primit un telefon de la tatăl său, care trebuia să facă o operație. „Era speriat și mi-a spus: «Vreau să mă spovedești»”, povestește Părintele Leon.

„I-am spus: «Tată, meriți Raiul și viața veșnică». I-au dat lacrimile”, mai spune preotul catolic.

Tatăl acestuia s-a împărtășit apoi pentru prima dată după 30 de ani.

„Poți ajunge să-ți cunoști povestea și să-ți urăști viața. Să-L judeci pe Dumnezeu, cum am făcut și eu. Dar am descoperit că iubirea Lui veghease tot timpul asupra vieții mele. Tot ce am e primit în dar. Viața însăși este un cadou prețios de la Dumnezeu”, își încheie povestea Părintele Leon, care este în prezent paroh la biserica San Jose din Loja, Ecuador.

 

Sursa: LifeSiteNews

Traducere: Ștefana Totorcea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button