Premieră după ani de dispute acerbe: moderații de la ONU temperează avântul organizației de a promova educația sexuală comprehensivă

general-assembly

Center for Family and Human Rights, 2 decembrie 2016

Pentru prima dată după câțiva ani, ONU și-a temperat avântul în promovarea educației sexuale la copii, integrată de obicei în rezoluțiile adoptate sub formula de „educație sexuală adecvată vârstei”. Despre aceasta numeroși experți au avertizat că sexualizează copiii de la vârste fragede. Standardele OMS Europa pentru educația sexuală la copii promovează… discuții despre masturbare de la vârsta de 0-4 ani și prezentarea homosexualității și a teoriei genului la școala primară.

Acest tip de educație sexuală, adesea numită și „educație sexuală comprehensivă” și are ca obiective normativizarea comportamentului homosexual și a noțiunii de „fluiditate a genului” (alegerea unei alte identități de gen decât masculin/feminin și schimbarea ei în funcție de capriciul persoanei care se autoidentifică astfel).

Țările africane au reclamat în mod repetat că marii jucători de la ONU, în principal SUA, fac presiuni asupra lor să accepte acest tip de educație sexuală, amenințând că le vor retrage ajutoarele umanitare dacă nu o fac.

Dar anul acesta rezoluțiile cu privire la Drepturile Copilului și la Sănătatea Maternală nu vor mai cuprinde mențiuni despre educația sexuală.

Din acest motiv, activiștii afiliați ONU care militează pentru educarea copiilor cu privire la homosexualitate și teoria genului au anunțat că vor include respectiva agendă într-o campanie recent adoptată la ONU: cea de anti-bullying (anti-intimidare) în școli.

Citește și Războiul împotriva copiilor: Scopul Educației Sexuale Comprehensive

Citește și Contradicțiile teoriei gender: „Identitatea de gen”, diferită de cea sexuală, e schimbătoare, în timp ce „orientarea sexuală” este înnăscută

 

No comments yet.

Lasă un răspuns