educaţie sexuală

Organele genitale, personaje principale într-un film de animație pentru copii

educazione-sessuale_svezia_

Suedia este scandalizată de difuzarea pe un canal TV dedicat copiilor a unui scurt clip video în care organele genitale dansează și cântă.

Versurile cântecului sună astfel: „Iată, Willie vine-n fugă fără pantaloni pe el… Twinkle e cool, crede-mă, chiar și la doamnele în vârstă… Willie și Twinkle, o gașcă pe cinste!”.

Pretextul pentru această animație grotescă este educarea copiilor cu vârste între trei și șase ani cu privire la propriul corp.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Clipul are peste patru milioane de vizualizări pe Youtube, dar părinții scandalizați au comentat pe pagina de Facebook a emisiunii, întrebându-se de ce trebuie să învețe copiii la o vârstă atât de fragedă despre organele genitale. Youtube a încercat să interzică accesul minorilor la filmuleț, dar canalul de televiziune a reușit să îi împiedice.

Clipul este o acțiune de promovare a unei emisiuni care va începe în curând la respectiva televiziune și care va fi exclusiv dedicată organelor genitale.

Șefa de proiect la respectivul canal tv educativ pentru copii a comentat sarcastic, citată de ziarul The Guardian: „Hai să le ascundem copiilor până la vârsta de 18 ani că au vaginuri și penisuri. Probabil că nu și le vor găsi până atunci, iar după aceea, când o vor face, vor fi plini de vinovăție și rușine”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button