educaţie sexuală

Protest masiv al părinților polonezi împotriva introducerii educației sexuale în școli: „Educație pentru familie”, nu pentru depravare!

D3S_1387

După ce, în ultima duminică din iulie, mii de părinți polonezi au ieșit în stradă să protesteze împotriva introducerii educației sexuale explicite ca materie școlară, guvernul bate în retragere cu privire la acest plan.

Mișcarea a fost organizată de 26 de asociații poloneze pro-familie, în condițiile în care în școlile poloneze se predă deja o materie care se numește Educație Pentru Viața de Familie.

D3S_1169

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ministrul Educației, Joanna Kluzik-Rostkowska, le promisese părinților că nu vor fio introduse în școlile poloneze standardele OMS de educație sexuală (care consideră copilul ca ființă sexuală de la 0 ani și îndeamnă la… predarea noțiunilor de atingeri plăcute și plăcere trupească, inclusiv „masturbarea infantilă precoce”, la vârste preșcolare).

Cu toate acestea, părinții au acționat ferm și masiv prin participarea la un eveniment care a cuprins slujbă religioasă, marș pe străzile Varșoviei și concert rock într-una din piețele orașului.

D3S_1102

S-a aflat că guvernul polonez avusese deja întâlniri cu activiștii pentru drepturile homosexualilor, cu scopul de a introduce în programa școlară a noii materii noțiunea de „antidiscriminare”. Dar organizațiile părinților polonezi au răspuns că această noțiune și materia de educație sexuală nu sunt decât paravanul în spatele căruia copii vor fi învățați să-și înceapă devreme viața sexuală, apelând la contracepție și avort la vârste mult prea fragede, și să experimenteze cu homosexualitatea, distrugându-le astfel potențialul de a-și întemeia o familie în viitor.

La acțiunea masivă din iulie de la Varșovia, desfășurată sub sloganul „Opriți Educația pentru Depravare”, se estimează că au participat aproximativ 14.000 de polonezi din toată țara.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button