libertate de conștiință

Mărturiile unor foști homosexuali și lesbiene: „Sunt mai mult decât propria sexualitate”

Un proiect de lege (cel cu numărul AB2943) din statul american California ar putea scoate în afara legii atât vânzarea Bibliei, cât și oferirea de consiliere psihologică la cerere persoanelor care vor să-și schimbe preferințele homosexuale.

Jim Domen, pastor la biserica americană Church United și fost homosexual, afirmă într-un video că aceasta este o încercare de „a reduce la tăcere puterea lui Iisus Hristos”. Filmul, intitulat „I’m a Fraud” („Sunt un impostor”), oferă mărturii de la foști homosexuali californieni care sunt acum căsătoriți și au copii, reușind să renunțe la acest stil de viață. Lor nu le place inițiativa legislativă menționată, considerând că prin aceasta „guvernul încearcă să controleze modul în care cetățenii se identifică din punct de vedere sexual”.

Inginerul Neil Hardin (foto sus) afirmă în film că vrea să fie liber să meargă la ce psihoterapeut vrea, să cumpere ce cărți vrea și să trăiască după voia lui Dumnezeu:

Sunt mai mult decât propria sexualitate. Identitatea mea nu este dată numai de atracția sexuală pe care o experimentez. Identitatea mea este creștină. Sunt în Hristos, iar aceasta este cel mai important.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Elizabeth Woning mărturisește cum s-a schimbat după ce a devenit creștină:

Am trăit ca lesbiană și mi-a plăcut mult. Mi se părea că așa mă născusem.

Nu l-am căutat pe Dumnezeu pentru a găsi o și mai mare eliberare sexuală. L-am căutat pe Dumnezeu pentru El Însuși. Rezultatul a fost că, atunci când L-am găsit, am început să mă schimb. Și, în nu mai mult de un an, am început să mă simt atrasă de un bărbat, ceea ce, sincer vorbind, mi s-a părut șocant. Și puțin umilitor. Nu-mi venea să cred că eram eu însămi. Nu-mi venea să cred că așa ceva era posibil. Până la urmă, m-am căsătorit cu el și suntem împreună de 13 ani.

Pastorul Ken Williams spune despre lege că încearcă să șteargă cu buretele întreaga lui experiență de viață:

Când am căutat ajutor în legătură cu atracția nedorită pe care o simțeam față de bărbați, nu aveam nicio certitudine că m-aș putea schimba, dar am primit tot sprijinul, inclusiv de la părinți, că eram iubit și protejat. Această lege restrânge drepturile celor care-și pun sub semnul întrebării propria sexualitate. Nu vrem să vedem o Americă în care guvernul controlează modul în care ne identificăm din punct de vedere sexual.

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button