educaţie sexuală

​Un ghid pentru părinți al statului canadian consideră că masturbarea este normală pentru copii sub 5 ani

ghid

Provincia Insula Prințului Edward, Canada, 12 noiembrie 2013

Un nou ghid, elaborat de guvernul provinciei canadiene Insula Prințului Edward, instruiește părinții despre modul în care ar trebui să răspundă experimentărilor sexuale venite din partea copiilor lor mici.

Ghidul de 7 pagini, intitulat „Comportamentul sexual al copiilor: un ghid pentru părinți”, realizat de Comitetul Consultativ pentru Abuzul Sexual al Copiilor din Provincii, oferă un standard pentru ceea ce experții consideră a fi un comportament sexual normal al copiilor de la grădiniță și până în clasa a patra. Acesta compară ceea ce ei numesc comportamente „naturale și sănătoase” cu comportamentele „îngrijorătoare” care pot indica o preocupare nesănătoasă legată de sexualitate sau necesitatea părinților de a cere ajutor de specialitate pentru copilul lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Comportamentele „naturale și sănătoase” pentru copiii până la vârsta de cinci ani includ:

-„Atinge cu mâna sau corpul, părțile intime ale adulților și copiilor pe care îi cunoaște.”

-„Își introduce din curiozitate ceva o dată în organele genitale sau rect.”

-„Se joacă de-a doctorul, inspectând corpurile altora, inclusiv părțile intime.”

Comportamentele „naturale și sănătoase” pentru copii până în clasa a patra includ:

-„Se joacă de-a doctorul. Copilul inspectează corpul altui copil, inclusiv părțile intime.”

-„Arată altora organele genitale într-un loc privat.”

-„Joacă jocuri legate de sex și sexualitate cu copii de aceeași vârstă.”

-„Se preface a fi de genul opus.”

-„Vrea să-și compare organele genitale cu prieteni de aceeași vârstă.”

-„Se uită la imagini cu nuduri pe internet, reviste etc.”

Principiile directoare spun părinților că, deși s-ar putea să „nu se simtă prea bine” găsindu-l pe copilul lor „angajat într-un comportament sexual”, este important ca aceștia „să nu exagereze, să nu-l rușineze sau să-i facă observație copilului.”

Experții susțin că unui copil nu trebuie să i se spună că masturbarea este „rea, murdară sau imorală”. „Explicați-le că nu este potrivit să-și atingă părțile intime în public, iar dacă simt nevoia să și le atingă, trebuie să o facă în intimitate”, susține documentul.

„Este important de reținut că se vorbește la modul general”, mai spune ghidul. „Comportamentele normale și sănătoase definesc o gamă larga și nu pot fi exprimate la fel sau în aceeași măsură pentru fiecare copil în parte.”

Potrivit lui Gwen Landolt, vicepreședintele la nivel național al REAL Women of Canada National, prevederile ghidului „nu sunt doar nepotrivite, dar chiar distructive.”

„Nu știu la ce fel de ‘copii’ se referă ei, dar niciun copil normal nu face așa lucruri la acele grupe de vârstă”, a spus Landolt care este avocat, mamă a cinci copii și bunică a nouă nepoți.

Landolt a numit prevederile ghidului „permisive” și a spus că părinții care se iau după ele vor reuși doar să-i încurajeze pe copii lor să devină „implicați din punct de vedere sexual înainte de pubertate.”

„Îi ancorează într-o călătorie periculoasă, deși aceștia nu sunt pregătiți pentru ea”, spune Landolt.

Prevederile ghidului citează studii făcute de William N. Friedrich, un cercetător Canadian al abuzurilor asupra copiilor, și Toni Cavanagh Johnson, doctorand, văzut ca un expert în domeniul dezvoltării sexuale a copiilor.

Ghidul va fi păstrat la centrele familiale și de sănătate de-a lungul provinciei.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Rusanovschi Andreea


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button