educaţie sexualăsexualitate

Dezbatere științifică: Limite ale sexualității

© Ababaka | Dreamstime.com
© Ababaka | Dreamstime.com

Putem valorifica rezultatele științei pentru a înțelege opțiunile pe care le facem privind viața sexuală?

Aceasta este întrebarea la care încearcă să ofere un răspuns dezbaterea științifică „Limite ale sexualității. Argumente științifice”.

Marți, 17 noiembrie 2015, în Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, începând cu ora 19.00, se vor supune dezbaterii următoarele moțiuni:

  • Ce efecte are educația sexuală la o vârstă fragedă?
  • Este autoerotismul o plăcere inofensivă sau un obicei nociv?
  • Orientarea sexuală este înnăscută sau indusă?
  • Poate abstinența să devină o opțiune de viață sănătoasă?

În contextul în care propunerile privind introducerea educației sexuale în școli au trezit reacții puternic polarizate în rândul românilor, considerăm că este important să oferim posibilitatea oamenilor de știință să se pronunțe asupra câtorva din ideile  care s-au pus în circulație.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Organizatorii – Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Societatea Studenților Mediciniști din Iași și Youth Association for Personal Development and Innovative Programs – propun o reflecție serioasă asupra modului în care ne raportăm la viața sexuală.

Dorința acestora a fost ca argumentele să se bazeze pe dovezi științifice referitoare la procesele biologice, psihice și sociale care influențează alegerile oamenilor în sfera sexualității. De aceea, au propus un set de criterii clare, anunțate din timp, pentru vorbitori. Cei care doreau să participe la dezbatere ar fi trebuit să aibă minimum o carte publicată în domeniul sexualității sau cinci articole științifice pe această temă, publicate în reviste incluse în baze de date internaționale.

Deși anunțul a fost trimis către mass-media, singura persoană care a răspuns și a îndeplinit aceste criterii a fost biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor in bioetică al Universității „Aristotel” din Tesalonic.

Prin urmare, dezbaterea va fi lua forma unui dialog între domnul Virgiliu Gheorghe și moderatorul evenimentului, prof. univ.dr. Nicu Gavriluță, decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Dialogul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, astfel încât publicul va putea afla răspunsuri bine întemeiate științific la toate întrebările pe care le are în acest domeniu.

CONTACT

Adresa dezbaterii
limitealesexualității@gmail.com

Societatea Studenților Mediciniști din Iași
Cristina Maria Pasat, de la Societatea Studenților Mediciniști din Iași
cristinamaria.pasat@gmail.com
0743859504

Youth Association for Personal Development and Innovative Programs
Eugen Iavorschi, de la Youth Association for Personal Development and Innovative Programs
eugen_iavorschi@yahoo.com
0741697117


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button