libertate de conștiință

George Orwell, „1984”: În 2017, Canada instaurează „poliția vorbirii”

Everyone_gender_equality_810_500_55_s_c1

 

de Mirela Florescu

Senatul Canadei a adoptat o lege care îi obligă pe toți cetățenii să li se adreseze persoanelor care pretind că au alt gen decât sexul biologic sau alt gen decât cel feminin sau masculin (!) cu pronumele pe care aceștia din urmă îl consideră potrivit – respectiv cu pronumele „zir” și „ze” (sic!) considerate neutre din punct de vedere al genului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cei care nu se conformează acestor cerințe bazate pe teoria genului (teorie pe care de altfel Colegiul American al Medicilor Pediatri o neagă din punct de vedere științific), riscă acuzația de „delict de ură” (parcă am mai auzit asta… doar că acolo era vorba de „ură de clasă”) și va fi amendat, închis sau trimis la o sesiune de (re)educare.

Avocatul D. Jared Brown a explicat, citat de LifeSiteNews.com:

Folosirea obligatorie a anumitor pronume implică utilizarea unor cuvinte care nu-i aparțin vorbitorului și care implică o convingere sau un acord cu privire la o anumită teorie despre genul persoanelor… Guvernului practic reglementează limbajul.

În noiembrie 2016, senatorul canadian Grant Mitchell a atras atenția că, pe lângă faptul că legea constituie un atentat la libertatea de expresie, ea este neîntemeiată, deoarece

identitatea transgender este un concept prea subiectiv pentru a putea fi consfințită prin lege, ea fiind în mod exclusiv definită ca modul profund personal în care cineva experimentează noțiunea de gen.

Aceasta nu l-a împiedicat pe Justin Trudeau, premierul canadian faimos pentru convingerile sale „progresiste”, să posteze pe Twitter un mesaj prin care celebrează adoptarea legii:

justin-trudeau-twit

Jack Fonseca de la Marșul pentru Viață Canada a declarat pentru Life Site News că legea este un atac la adresa celor care încă nu se supun agendei ideologice pro-LGBTQ (Lesbianism-Homosexualitate-Bisexualitate-Transgenderism-Queer):

Legea nu va fi în niciun caz folosită ca un scut pentru apărarea transsexualilor vulnerabili, ci ca un buzdugan cu care sî fie loviți credincioșii și liber-cugetătorii care refuză să nege adevărul.

 

Surse: LifeSiteNews, DailyWire.com

Citește și Fost transgender: „Am fost femeie timp de opt ani. Operația mi-a exacerbat, nu mi-a rezolvat problemele.” O fraudă medicală a cărei ineficiență e dovedită de studii

Citește și un studiu din 2016 care reconfirmă că homosexualitatea înnăscută și schimbarea de sex nu sunt concepte fundamentate pe o bază științifică solidă

Citește și Citește și Contradicțiile teoriei gender: „Identitatea de gen”, diferită de cea sexuală, e schimbătoare, în timp ce „orientarea sexuală” este înnăscută

Citește și VIDEO. Educația preșcolarilor în Spania: sexul biologic nu contează. Un autobuz cu mesajul că DOAR sexul biologic ne definește, interzis la Madrid și vandalizat la New York și Universitatea Harvard

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button