homosexualitatelibertate de conștiință

Functionară americană arestată pentru că refuză să elibereze certificate de căsătorie pentru cupluri homosexuale

124459

O funcționară din statul american Kentucky, Kim Davis, care a sfidat sentința Curții Supreme a SUA, refuzând să elibereze certificate de căsătorie pentru cuplurile homosexuale, a fost arestată.

Femeia a fost acuzată de sfidarea Curții, judecătorul federal susținând că a dat dovadă de ”neascultare gravă”, scrie New York Times.

În fața instanței, Kim Davis a reafirmat că nu a dorit nicio clipă să renunțe la principiile sale creștine și că nu va da niciun pas înapoi, chiar dacă, de două luni, sfidează deciziile Curții Supreme. ”Nu trebuie să mă gândesc la asta. Nu am de făcut vreo alegere”, a spus Davis. Întrebată cum definește căsătoria, Davis a răspuns din nou: ”Căsătoria este între un bărbat și o femeie”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși avocatul său i-a cerut judecătorului ca femeia să primească doar o amendă, judecătorul a decis că o astfel de sancțiune nu ar fi suficientă pentru a pedepsi comportamentul funcționarei.

Pe 3 septembrie, în timp ce funcționara era escortată, cu cătușe la mâini, de la Tribunal spre închisoare, activiștii homosexuali scandau: „Dragostea a învins! Dragostea a învins!”.

În aceeași zi, Hillary Clinton, vârful de lance al Partidului Democrat și cel mai important candidat prezidențial din SUA, a declarat pe contul de Twitter, secondată de reprezentanții Casei Albe, că domnia legii e cea mai importantă, iar legea stipulează „egalitatea căsătoriei”.

Însă Rand Paul, unul din candidații republicani la președinția SUA, a declarat la CNN că decizia Curții de a o aresta pe Kim Davis este nepotrivită: „Cred că este absurd să arunci pe cineva în închisoare pentru că își exercită dreptul la libertate religioasă. Dacă vrei să-i convingi pe oameni de faptul că mariajul între persoane de același sex este acceptabil, e mai bine să-i iei cu binișorul, nu să folosești forța statului”.

Acesta mai consideră că tacticile violente se vor întoarce împotriva activiștilor LGBT: „Dacă vor folosi forța guvernului federal și se vor implica în fiecare caz din fiecare stat și localitate, știți ce se va întâmpla? O să le întărească oamenilor convingerile în această privință (a opoziției la căsătoriile homosexuale – n.red.)”.

Sursa: LifeSiteNews.com
Traducerea și adaptarea: ActiveNews.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button