homosexualitatelibertate de conștiință

De ce, brusc, drepturile creștinilor au devenit mai puțin importante decât cele ale homosexualilor?

În acestă cursă nebună de redefinire a căsătoriei, în America, mulți sunt atât de concentrați pe oferirea drepturilor homosexualilor, încât nu se opresc pentru a vedea cine va fi călcat în picioare. Victimele reale, care includ copiii, proprietarii de spații pentru ceremonii religioase și angajați din întreaga țară, s-au pierdut într-o poveste de inegalitate și discriminare.

În timp ce râuri de cerneală sunt folosite pentru a scrie despre nedreptățile față de cuplurile de același sex, foarte puțini reporteri spun poveștile creștinilor târâți în instanțe și în fața comisiilor pentru drepturile omului, doar pentru că au aderat la un anumit punct de vedere cu privire la căsătorie, pe care, până anul trecut, însuși Președintele Barack Obama îl împărtășea! De ce, brusc, drepturile creștinilor au devenit mai puțin importante decât cele ale homosexualilor? Când a devenit acceptabilă sacrificarea libertății de conștiință și de exercitare a religiei pe altarul „căsătoriilor” de același sex ?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Grimes, 12 August 2013 (LifeSiteNews.com) – O familie de creștini se confruntă cu o reclamație din partea statului, închiderea afacerii, mesaje vulgare, amenințări și hărțuiri primite pe adresa de mail, după ce au refuzat să închirieze un spațiu ce aparținea afacerii lor, pentru oficierea căsătoriei unui cuplu de homosexuali.

Dick și Betty Odgaard au spus că nu pot permite, cu bună știință, unui cuplu de homosexuali să folosească Görtz Haus Galeria în scopul efectuării ceremoniei de căsătorie.

Pentru noi, căsătoria este sacră”, a spus Betty Odgaard, și ea există doar „între un bărbat și o femeie”.

Ea i-a declarat lui Billy Hallowell de la Blaze, că refuzul lor a fost „o chestiune bazată în totalitate pe credință”, adăugând că ar fi fericiți să fie de folos cuplului de homosexuali „în orice alt mod”, în afara închirierii locului în care să se desfășoare depunerea jurămintelor.

Cuplul a depus rapid o plângere la Comisia Drepturilor Omului din Lowa, spunând că legea statului interzice oricărui loc public să refuze folosirea sediului său, pe baza orientării sexuale.

În momentul în care s-a aflat despre refuzul lor, cei doi soți au declarat că adresa de mail a familiei s-a umplut de mesaje de amenințare.

F–k you, f–k your God, f–k your religion” se spunea într-un mesaj primit de la un activist pentru drepturile homosexualilor. Furios, același autor a adăugat: „Sunteți mediocri, nepoliticoși, egoiști. … mother f–er… fii de rasiști… sons of b–hes from hell.”

Familia a suferit pierderi financiare pentru poziția sa tradiționalistă, alte cupluri anulându-și și ele ceremoniile.

Spațiul a servit ca biserică luterană timp de aproape 65 de ani și este o destinație populară pentru cuplurile care se căsătoresc.

Procesele și acționările în justiție, în care creștinii sunt acuzați de încălcarea statutului „anti-discriminare”, au crescut proporțional cu numărul de state și localități în care a avut loc redefinirea căsătoriei.

Anul trecut, un judecător a decis că o casă de vacanță din New Jersey, afiliată Bisericii Metodiste Unite, nu poate refuza serviciile sale pentru oficierea unei căsătorii homosexuale.

Procurorul General al statului Washington, Bob Ferguson, a înaintat acuzații împotriva unui florărese creștine în vârstă, Barronelle Stutzman, după ce aceasta a refuzat să vândă flori pentru o „căsătorie” homosexuală, în luna martie. Din păcate, nu a contat faptul că ea nu doar că servise persoane gay, dar chiar și angajase câteva. Așa cum a subliniat și avocatul ei, nu a fost niciodată vorba despre discriminare, ci doar de refuzul de a participa la o ceremonie pe care credința ei o condamnă în mod expres.

Fotografii creștini, Elaine și Jonathan Huguenin, au fost condamnați pentru încălcarea Legii Drepturile Omului din statul New Mexico, după ce au refuzat să fotografieze o ceremonie asemănătoare.

Este absolut uimitor că toate aceste încălcări ale dreptului la libertatea de conștiință au loc în condițiile în care, într-o țară puternic divizată cum este America, în care americanii rareori cad de acord pe vreun subiect, ca să nu mai vorbim de problemele sociale, sondajul Rasmussen,efectuat la începutul acestui an, a găsit un consens șocant.

La întrebarea: „În cazul în care unui fotograf creștin, cu o profundă credință religioasă care se opune căsătoriei între persoane de același sex, i se cere să lucreze pentru o astfel de ceremonie, are dreptul să refuze?”, 85% dintre americani cred că el are dreptul de a refuza.

De ce nu se ține seama de această majoritate?

Prelucrare după: LifeSiteNews
 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button