homosexualitate

Pe 1 decembrie, în Croația va avea loc un referendum pentru definirea familiei

Parlamentul croat a aprobat, vineri, 8 noiembrie, convocarea pentru 1 decembrie a unui referendum în urma căruia se va decide dacă în Constituție căsătoria va fi definită ca „o uniune dintre bărbat și femeie”. Actuala Constituție nu prevede nicio definiție a căsătoriei.

Din totalul de 151 membri ai Parlamentului, 104 patru deputați au votat în favoarea referendumului, 13 au votat împotrivă, iar 5 s-au abținut. Parlamentul a organizat acest vot la cererea organizației „În numele familiei”, care a strâns printr-o petiție peste 740.000 de semnături din partea cetățenilor care doresc specificarea în Constituție a căsătoriei ca fiind „o uniune între un bărbat și o femeie”.

Căsătoria între persoanele de același sex nu este autorizată în Croația, iar mișcările conservatoare afirmă că vor să blocheze o astfel de situație, după anunțul Guvernului privind o nouă legislație în materie, care vizează autorizarea parteneriatului civil.

„Vrem să fim siguri că ceva fundamental, cum sunt căsătoria și familia, precum și toate drepturile care decurg din aceasta, nu pot fi schimbate prin simpla modificare a dreptului familiei”, a declarat Zeljka Markic, conducătorul organizației „În numele familiei”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ea a spus că se dorește evitarea protestelor de stradă în masă ca cele care au avut loc în Franța, la începutul acestui an, când președintele Francois Hollande a legalizat căsătoria între persoane de același sex și dreptul la adopție.

Croația, care a aderat la Uniunea Europeană în luna iulie, are 4,2 milioane de locuitori, dintre care aproximativ 90% sunt de confesiune catolică.

Apărătorii drepturilor omului și militanții LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transexuali) afirmă că un astfel de referendum este „discriminator”. Ei au cerut Curții Constituționale să își dea avizul în legătură cu legalitatea sa.

Simplu fapt al desfășurării referendumului este o victorie a oragnizațiilor pro-familie, întrucât la încheierea etapei de strângere a semnăturilor, Guvernul era hotărât să le ignore, folosind subterfugii meschine, de genul măririi artificiale a populației cu drept de vot.

Articol preluat de pe Vremuri vechi și noi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button