Bunica biologică a fetiţei adoptate de un cuplu de homosexuali şi ucisă de unul din ei la vârsta de 18 luni: „Ne doare profund să ştim că, dacă nu ne-ar fi fost luată, ea ar trăi şi azi”

După audierea a 12 experţi medicali şi 6 doctori, s-a dat sentinţa în procesul britanicului Matthew Scully-Hicks. Acesta a fost găsit vinovat de uciderea din culpă a fetiţei în vârstă de un an şi jumătate pe care tocmai o adoptase împreună cu partenerul lui homosexual. A primit o sentinţă de închisoare pe viaţă din care trebuie să efectueze cel puţin 19 ani.

Copilul ucis prezenta fractură craniană, fracturi de coaste şi la piciorul drept, vânătăi pe frunte, hemoragie cerebrală, oculară şi a organelor interne. Unele dintre leziuni erau de dată mai veche, inclusiv de la un incident anterior, când agresorul a trebuit să cheme Salvarea, pretinzând că fetiţa căzuse pe scări.

La pronunţarea sentinţei, judecătoarea Justice Davies a precizat către condamnat: „Aţi abuzat de încrederea care v-a fost conferită în calitate de tată adoptiv… Eraţi conştient de predispoziţia de a vă răni fiica adoptivă. …absenţa premeditării este contrabalansată de faptul că mânia faţă de ea nu era un incident izolat şi ştiaţi că aceasta vă putea determina să o răniţi. Nu aţi arătat nicio remuşcare”.

Fetiţa a fost născută de o mamă dependentă de droguri. În calitate de familie extinsă, bunicii naturali au făcut demersuri încă din ianuarie 2015 pentru adoptarea bebeluşului, dar un tribunal de familie a decis că nu puteau face faţă creşterii ei.

Sian O’Brien, bunica biologică, a declarat după proces: „Ne doare profund să ştim că noi, familia, am iubit-o necondiţionat… şi că, dacă nu ne-ar fi fost luată, ea ar trăi şi azi”.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului au făcut 15 vizite la domiciliul cuplului de homosexuali pentru a evalua procesul de adopţie, dar nu au observat nicio problemă. Autorităţile au anunţat începerea unei anchete pentru a detecta ce poate fi îmbunătăţit pentru a preveni astfel de situaţii. S-a anunţat că ancheta ar putea dura un an, dar nu s-a spus nimic despre eventuala sancţionare a unor lucrători sociali.

Sursa: The Daily Mail

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns