Biroului Național USR a decis ca partidul să se poziționeze împotriva referendumului pentru modificarea Constituției

usr

Miercuri, 31 mai 2017, într-o ședință tensionată a Biroului Național al partidului, conducerea USR a decis prin vot ca partidul să se poziționeze împotriva modificării Constituției pentru definirea mai clară a familiei.

După vot, Nicuşor Dan – ales în urmă cu două săptămâni lider USR – a părăsit şedinţa, spunând că demisionează, au declarat pentru News.ro surse din partid. Ulterior, vicepreşedintele USR Elek Levente, preşedinte al USR Cluj, a declarat că Nicuşor Dan îşi va face publică joi decizia în privinţa demisiei.

Într-un mesaj ulterior postat pe Facebook, liderul USR a evitat să lămurească situația sa:

Biroul Naţional al USR a luat o decizie. E singura ştire pentru azi

Clotilde Armand, membră în Biroul Naţional al USR, a declarat miercuri:

Trebuie să aşteptăm cu toţii să se limpezească lucrurile şi să aflăm ceva oficial din partea partidului şi din partea lui Nicusor Dan. Este un moment în care se vor contura mai clar lucrurile în interiorul USR.

Faptul că astăzi s-a votat ca partidul să se pozitioneze împotriva redefinirii familiei nu înseamnă că în acest partid nu sunt şi crestin-democraţi sau conservatori, care nu trebuie neglijaţi.

Sursa: News.ro

Citeşte şi OPINIE de la un cititor: „A înțeles Nicușor Dan că USR nu mai este partidul pe care l-a înființat?”

Citeşte şi USR nu este un partid de dreapta: a votat în chestiunea referendumului la fel ca extrema stângă din Parlamentul European

Citeşte şi Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

Citeşte şi Să ne cunoaştem aleşii: Ce este fascismul social şi cine sunt ultraşii de genul deputatului Adrian Dohotaru, care acuză conservatorii de „fascism social”?

Citeşte şi Cine este Ulrike Lunacek, europarlamentarul care cere anularea referendumului şi care e invitat să adreseze un mesaj video la conferința parlamentarilor USR „Egalitatea de gen: test pentru democrație”

Citeşte şi TEXT + VIDEO. Dep. Matei Dobrovie despre demersul Coaliției pentru Familie: „Sunt creștin și nu îmi e rușine. Dacă Parlamentul împiedică acest referendum, pierde orice credibilitate”

Citeşte şi Numărul 2 de pe lista USR la Senat în Ilfov: Conservatorii sunt „motivul principal al stagnării rasei umane” și să tacă înainte să fie obligați prin presiuni să o facă

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.