homosexualitate

Atacatorul de la Orlando avea tendințe homosexuale și frecventa des clubul Pulse

orlando shooter

Nota redacției: Cel mai cumplit masacru armat din istoria recentă a Statelor Unite a șocat America și lumea. Viața tuturor persoanelor umane este infinit de prețioasă, indiferent de opțiunile și stilul lor de viață. Toți trebuie să fim în doliu pentru viețile pierdute.

Ramificațiile acestei tragedii sunt multiple și cu ecouri profunde în societate și mass media: un tânăr de religie islamică a ucis 49 de persoane dintr-un club frecventat de homosexuali.

Cum a fost posibil? Care au fost motivele? Prezentăm câteva aspecte cărora presa românească le-a acordat mai puțină atenție. Respectul pentru viețile pierdute ale persoanelor de orientare homosexuală nu trebuie să ne împiedice să prezentăm toate faptele.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

sithora

Fosta soție: violență domestică și izbucniri împotriva homosexualilor

Sitora Yusufiy (foto sus), fosta soție a lui Omar Mateen, atacatorul de la Orlando (foto sus), trăiește în prezent în statul american Colorado, alături de logodnicul ei brazilian, Marcio Dias. Împreună cu acesta, ea a primit acasă o echipă a televiziunii braziliene SBT. Declarațiile prezentate îna cest material pot răsturna perspectiva asupra atacului ca atentat ISIS sau ca atac produs din simplă ură față de homosexuali.

Ziariștii brazilieni au aflat de la Marco Dias, vorbitor de portugheză, că fostul soț al logonicei sale avea „tendințe gay”.

Contactată de FBI, fosta soție le-a povestit agenților că Mateen era instabil și că, în ciuda declarației lui dinaintea atacului referitoare la ISIS, ea nu crede că fostul soț făcea parte dintr-un grup terorist.

În mod bizar, FBI i-a cerut să nu facă publice aceste lucruri în presa americană – poate de aceea cel care face declarația de mai sus pentru echipa de ziariști brazilieni este soțul ei și nu ea.

Yusufiy a mai povestit pentru alte televiziuni, citată și de ziariștii de la New York Times, că Mateen își schimba predispozițșia din senin, o bătea și îi confisca salariul, interzivându-i să contacteze alte persoane.

Ultima amintire pe care o are despre el a fost când ea a fugit de el efectiv, ajutată de mama ei, iar Mateen a încercat să o tragă afară din mașină, ducând în același timp mâna la buzunarul din spate, ceea ce le-a făcut să țipe speriate, deoarece știau că purta armă.

„Au fost clar momente în care își exprima intoleranța față de homosexuali”, a mai declarat ea.

Pe de altă parte, Daily Mail relatează și că fosta soție l-ar fi auzit pe tatăl lui Omar Mateen numindu-l pe acesta „gay” de față cu ea.

Mateen îi făcuse avansuri unui fost coleg homosexual de la Academia de Poliție

Publicația Palm Beach Post a reușit să contacteze un coleg al lui Mateen de la Academia de Poliție, care a declarat, sub anonimat, că, în 2006, a frecventat împreună cu el baruri de  homosexuali, iar acesta i-a făcut avansuri amoroase.

Mateen, un client obișnuit al clubului de homosexuali Pulse

Și clienții obișnuiți al clubului Pulse au declarat că îl vedeau des pe Mateen bând acolo și dansând cu alți bărbați. El avea conturi și pe aplicațiile de dating ale homosexualilor, unde încerca să agațe bărbați, spune Jim Van Horn, un alt client al clubului. El spune că l-a văzut adesea la club pe Mateen punând mâna pe umărul altui bărbat pentru a vorbi cu el și a-i oferi o băutură.

Chris Callen, un travestit care dansează la club sub numele de scenă Kristina McLaughlin, a declarat, citat de Daily Mail, că atât el, cât și un fost agent de pază și alți oameni de la club l-au văzut pe Omar Mateen frecventând adesea localul.

Ziarul britanic citat mai sus, precum și alte publicațiii de peste ocean mai notează că mulți din comunitatea homosexualilor din Orlando au declarat public că l-au văzut des pe Mateen în cluburile de homosexuali și pe aplicațiile de dating pentru homosexuali.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button