homosexualitate

„Căsătoriile gay” – export britanic decis la nivel înalt

partreneriat

The Christan Institute, 5 iunie 2014

În peste 20 de țări ce nu permit „căsătoria” persoanelor de același sex, homosexualii britanici rezidenți vor putea obține îndeplinirea acestei formalități în cadrul consulatelor britanice din țările respective.

Rusia, China, Kosovo și Vietnam se numără între cele 20 de state acoperite de noua legislație intrată în vigoare la data de 3 iunie. Grupul de lobby homosexual Stonewall a salutat aceste noi progrese, declarând că așteaptă acea zi în care toate statele vor adopta căsătoria între persoane de același sex.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Valori

După cum a afirmat Chris Bryant, fost ministru al afacerilor externe britanice: “Între responsabilitățile activității de afaceri externe se numără și exportul valorilor britanice.”

Guvernul englez a transmis că înseși autoritățile din țările respective au acordat consulatelor britanice permisiunea de a încheia „căsătorii gay”. Ordinul legislativ extern din 2014 cu privire la căsătoriile consulare conține o listă de 23 de consulate britanice care au primit permisiunea de a  îndeplini acest tip de ceremonii.

Lista include următoarele state: Australia, Azerbaijan, Bolivia, Cambogia, Chile, China, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicană, Estonia, Ungaria, Japonia, Kosovo, Lituania, Mongolia, Muntenegru, Nicaragua, Peru, Filipine, Rusia, San Marino, Serbia și Vietnam.

Opoziție

Anul trecut, în ciuda manifestărilor de opoziție pe scară largă, casa regală a validat legea „căsătoriilor” pentru cuplurile de același sex, lege aflată în vigoare în Anglia și Țara Galilor. În Scoția, o lege de reinterpretare a căsătoriei a fost aprobată anul trecut, însă în Irlanda de Nord, o propunere similară a fost respinsă în trei rânduri de către forul legislativ.

Pe acest fond, în iulie 2013, David Cameron a găzduit la reședința sa din Downing Street o petrecere pentru activiștii gay, declarând că urmărește exportul „căsătoriilor” gay în toată lumea.

Nemulțumiri

Prim-ministrul britanic a apreciat de asemenea promptitudinea cu care Anglia și Țara Galilor a adoptat noua legislație, adăugând: “Multe alte state își vor dori să le copieze.” Primul ministru a sugerat că însăși echipa care a lucrat la lege și a dus la îndeplinire adoptarea ei “poate lua parte la această cursă globală, propagând-o de jur împrejurul lumii.”

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button