eutanasie

În Anglia se fac pași pentru legalizarea eutanasiei, deja practicată tacit în insulă

cleggcameron_2846735b
Primul Ministru David Cameron și deputatul liberal Nick Clegg își vor da votul în favoarea legii privind eutanasierea bolnavilor

Introducerea eutanasiei în Marea Britanie a făcut un pas înainte după ce guvernul a anunțat că își va lăsa parlamentarii să voteze liber în această chestiune. Asta înseamnă că nu se va opune inițiativei, pe care chiar o sprijină deschis o parte din miniștri.

Au apărut și sondaje de opinie care sugerează că două treimi din populație se pronunță în favoarea practicii sinuciderii asistate, dar observatorii britanici estimează că 40% din parlamentari sunt încă indeciși cu privire la felul în care să se pronunțe asupra chestiunii. Legea va fi redactată și dezbătută în lunile următoare.

În prezent, dacă ajuți pe cineva să-și ia viața în Marea Britanie, riști 14 ani de închisoare. Dar, cu patru ani în urmă Procurorul General făcuse publice niște directive care confirmau că cei care-i ajută din compasiune pe cei dragi să-și pună capăt vieții nu vor fi acuzați. De atunci, 90 de astfel de cazuri au ajuns pe masa procurorilor, care nu au făcut nimic pentru a cere condamnarea făptașilor.

Medicii, apărătorii persoanelor cu dizabilități și reprezentanții bisericii au atras atenția că relaxarea legii în privința sinuciderii asistate va lăsa unii pacienți vulnerabili în fața unor riscuri și va deteriora relația de încredere medic-pacient.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Baronesa Campbell of Surbiton, care are dizabilitate fizică, a declarat, citată de ziarul Telegraph, că este un „moment periculos” pentru relaxarea legii, deoarece, odată cu recesiunea, a sesizat o ostilitate crescută față de categoria de persoane din care face parte.

Un purtător de cuvânt pentru campania britanică Care Not Killing, care se opune sinuciderii asistate, a lansat o întrebare retorică: „Cum se face că, atunci cânt o persoană în deplinătatea facultăților fizice vrea să se sinucidă, încercăm să o convingem să nu o facă, dar când cineva cu dizabiltăți vrea același lucru, nu ști cum să-l ajutăm mai bine? Aceasta spune mult despre atitudinea noastră față de aceste persoane”.

Sursa: The Telegraph

 

Te-ar mai putea interesa:

Regele Belgiei a parafat legea eutanasierii copiilor
Canada: Colegiul Medicilor din Quebec face presiuni pentru folosirea injecției letale și în cazul copiilor
Viață nedemnă de viață: programul de eutanasie introdus de naziști
Belgia devine prima țară din lume care aprobă eutanasia copiilor de toate vârstele
Anglia: Pacienți ce suferă de boli letale înscriși fără știrea lor pe „listele morții”
Raport șocant al medicilor olandezi: suferința părinților – motiv pentru eutanasia bebelușilor aflați pe moarte
Cum eutanasierea legală a schimbat Belgia pentru totdeauna

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button