avort

Zeci de membri ai Congresului SUA au protestat împotriva deciziei Roe vs. Wade

41

Washington, D.C., 16 ianuarie 2014

Luna trecută s-au împlinit 41 de ani de la controversata decizie a Curțiii Supreme de Justiție a SUA în cazul Roe vs. Wade, care a permis liberalizarea avortului pe înterg teritoriul Statelor Unite. Cu acest prilej, aproximativ douăzeci de membri în Camera Reprezentanților SUA au luat cuvântul pentru a condamna respectivul act.

În frunte cu republicanul Chris Smith, reprezentantul statului New Jersey, 21 de republicani și un democrat au ținut discursuri comemorative pentru cele peste 55 de milioane de vieți curmate prin avort după 1973. Ei au îndemnat imperios Congresul să voteze legi prin care să îi protejeze pe cei nenăscuți și au cerut Curții Supreme să abolească hotărârea Roe vs. Wade.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Criticând ceea ce descrie drept „o abandonare scandaloasă, nechibzuită și inumană a femeilor și copiilor în mâinile celor ce fac avorturi”, Smith a declarat că susținătorii avortului, care celebrează decizia Roe vs. Wade, se bucură de fapt de „41 de ani de victime: prunci uciși, femei rănite, familii distruse”.

„Din 1973 încoace, peste 56 de milioane de copii au fost uciși prin avort – o pierdere imensă de prețioase vieți de copii și un număr de morți egal cu numărul întregii populații britanice”, a spus Smith.

Republicanul Trent Franks, reprezentantul Arizonei, a numit anii scurși de la Roe vs. Wade „Tragedia Roșie” și făcut o comparație între legalizarea avortului și sclavie, genocid și alte atrocități pe scară largă din America și întreaga lume.

„De atunci… temelia națiunii s-a pătat cu sângele copiilor noștri nenăscuți. Mulți dintre ei au plâns și au țipat în timp ce mureau, dar, fiindcă în jurul corzilor lor vocale era lichid amniotic în loc de aer, nu i-am auzit”, a mai declarat Franks.

Același reprezentant a spus că, de-a lungul timpului, au avut loc dezbateri intense despre protejarea vieții celor nedreptățiți fără vină.

„Îmi dă speranță faptul că în SUA conștiința colectivă a națiunii s-a trezit în cele din urmă, recunoscând statutul uman al victimelor și inumanitatea tratamentului care li se aplică, astfel încât oamenii au început să-și schimbe părerea…Astăzi, în America, luăm în considerare în sfârșit adevărata întrebare. Care este, pur și simplu, aceasta: Pune avortul capăt vieții unui copil? În sfârșit începem să realizăm ca națiune că răspunsul este da. Și, într-un târziu, ne dăm seama că uciderea brutală a nevinovaților nenăscuți nu face pe nimeni mai fericit”.

Michelle Bachmann, reprezentant din Minnesota, a comentat că numărul de suflete pierdute prin avort este de 10 ori mai mare decât numărul de locuitori ai statului Minnesota și a declarat că acest număr impresionant a determinat o „schimbare profundă” în Statele Unite:

„Nu putem să pierdem 56 de milioane de vieți nevinovate fără să fim mișcați”, a declarat ea.

Din postura de mamă naturală a cinci copii și mamă adoptivă pentru alți 23, Bachmann a adăugat:

„Mă întristez și plâng pentru femeile care au fost mințite sau forțate să se supună acestei proceduri violente care multora le-a afectat viața pentru totdeauna”.

Republicanul Chris Smith a insistat către colegii lui legiuitori să nu mai îngăduie să treacă timpul și astfel să rămână pe conștiință cu „violența cumplită” a avortului. De fapt, a spus el, în anii care au trecut de la Roe vs. Wade până s-au făcut progrese în imagistica prenatală și s-au răspândit informațiile despre consecințele avorturilor, astfel încât a devenit evidentă pentru oricine „cruzimea caracteristică” a procedurii.

Republicanul Jeff Fortenberry, reprezentant din Nebraska, le-a spus și el colegilor că, în timp ce imaginile terifiante și mărturiile publicate în timpul procesului și condamnării lui Kermit Gosnell (n.red. – medic care făcea avorturi, abuzând psihic femeile și ucigând în mod ilegal copiii născuți vii în urma avorturilor nereușite) au evidențiat brutalitatea avortului, descoperirile în domeniul tehnologiei medicale „oferă acum o fereastră spre delicata frumusețe a vieții umane din pântece”.

Republicanul Phil Roe, din Tennessee, care este medic specialist în obstetrică-ginecologie, a spus:

„Profesional, ca obstetrician și ginecolog, am asistat la nașterea a aproape 5.000 de copii și susțin cu tărie sfințenia vieții…. Utilizarea ecografiei tridimensionale ne-a deschis o fereastră către nenăscuți care îi arătă drept ființe umane care trăiesc, respiră și simt. Eu însumi am privit prin această fereastră de mii de ori. Am văzut cum dezvoltarea umană se petrece din cele mai timpurii etape ale vieții fătului până la naștere, fapt care îmi întărește convingerea de a apăra dreptul la viață… Viața este un miracol de preț de la Dumnezeu care începe într-adevăr în momentul conceperii… Este responsabilitatea și privilegiul nostru, ca legiuitori, să îi protejăm pe cei care nu pot vorbi”.

Reprezentanta Virginia Foxx, din North Carolina, a declarat că, atâta timp cât decizia Roe vs. Wade este în vigoare, legea nu poate proteja viața nenăscuților. Ceea ce s-a putut face s-a făcut. Ea i-a lăudat pe colegii care au luptat să facă legi care să interzică finanțarea clinicilor pentru avort, care să condamne medicii ce omoară prunci și care să îi sensibilizeze pe lucrătorii din domeniul medical. Dar a deplâns frâna pe care Roe vs. Wade o pune încununării acestor eforturi, spunând că „trebuie făcut mai mult”.

Foxx s-a adresat în final Curții Supreme, cerându-i să-și anuleze decizia în cazul Roe vs. Wade, pe care a numit-o „o pată pe obrazul națiunii”.

Politicianul Daniel Lipinski, din Illinois, singurul democrat care a vorbit în apărarea nenăscuților, i-a rugat la rândul lui pe cei care fac legi să oprească finanțarea federală pentru clinicile de avort precum Planned Parenthood. I-a îndemnat insistent să „privească la ce se întâmplă în afara zidurilor Capitoliului”, unde mulți americani se ridică împotriva avortului, chiar și la patru decenii după decizia care a legalizat această practică.

El le-a mulțumit sutelor de mii de americani – dintre care unii foarte tineri – care participă anual la Marșul pentru Viață, „deoarece ei vorbesc în numele celor care nu se pot apăra singuri”.

Lipinski i-a omagiat și cei care se străduiesc să apere viața la ei acasă, adoptând copii care au nevoie de un cămin și de părinți iubitori, pe cei care le oferă din timpul și banii lor centrelor de criză a sarcinii și centrelor care au grijă de mamele în dificultate și de copiii lor nedoriți.

„Acum 41 de ani, mulți au crezut că Roe vs. Wade a rezolvat totul. Dar iată că, 41 de ani mai târziu, încă există o mișcare pentru viață de mare amploare și vreau să le mulțumesc tuturor celor care participă la ea”.

Aici puteți urmări toate discursurile.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Pleșca Ioana


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button