Marxism culturalreligie

Zece posturi TV, inclusiv televiziunea publică, sancționate de CNA pentru prezentarea mincinoasă a cazului profesorului de religie din județul Botoșani

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a sancționat cu somație publică posturile Antena 1, Antena 3, Romania TV, Realitatea TV, Prima TV, Kanal D, Pro TV, TVR 1 și Digi 24 și cu amendă postul B1 TV, pentru modul în care au reflectat cazul profesorului-preot din Botoșani  acuzat că ar fi dat un copil cu capul de pereți.

Fără ca măcar să-i ceară punctul de vedere, aceste posturi de televiziune au prezentat profesorul ca și cum ar fi fost deja declarat vinovat. Iar B1 TV a prezentat imagini vechi de șapte ani, cu alt profesor, ca și când ar fi fost „dovada” că acuzațiile la adresa preotului sunt reale.

Curând după incident, imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă au dovedit că nu preotul a fost cel care l-a bătut pe copil până l-a băgat în spital, deoarece copilul a plecat teafăr de la școală.

Profesorul de religie e agresor, sau VICTIMĂ?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Posturile nu au fost sancționate pentru prezentarea ”mincinoasă” a cazului, ci pentru nerespectarea articolelor de lege care le oblugă să prezinte în astfel de știri și pozițiile celui acuzat și ale conducerii școlii.

    Radu Herjeu
    membru CNA – cel care s-a autosesizat și a și propus sancțiunile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button