familieMarxism culturalvalorile familiei

Willy Schuster, USR: „Peste 7 zile salvăm împreună România”… la referendum!

Am mai scris despre presiunile făcute asupra lui Willy Schuster, membru fondator USR, de a-și schimba fotografia de profil pe Facebook, pe care scria: „Sunt unul din cei 6 milioane de români care vor vota la referendumul de pe 7 octombrie”.

Răspunsul lui la presiunile simpatizanților useriști a fost să-și înlocuiască acea fotografie de profil cu fotografia de profil pe care a avut-o în timpul campaniei USR pentru Senat, la care a adăugat o ramă pe care scria: „Susțin căsătoria dintre un bărbat și o femeie”.

În săptămâna care a urmat, Willy Schuster și-a schimbat repetat fotografia de profil pe Facebook cu următoarele:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El a mai postat o fotografie cu numeroasa lui familie, printre care fiul mai mare, Josh, care este și el, la rândul său, căsătorit.

Aceste declarații publice au culminat cu o ironie subtilă, în cursul zilei de duminică, 30 septembrie 2018, când Willy Schuster și-a înlocuit fotografia de copertă pe Facebook cu una veche de doi ani în care apare alături de colegi din USR care astăzi se pronunță vehement împotriva organizării referendumului pentru căsătorie. Pe fotografie scrie: „Peste 7 zile salvăm împreună România”… Este vorba despre coperta de Facebook realizată înainte de alegerile parlamentare din 2016.

Comentariile prietenilor din rețea nu au întârziat. Unii s-au grăbit să îl condamne că divizează „unitatea de monolit” a noului partid progresist în care s-a transformat USR după plecarea lui Nicușor Dan. Alții l-au aplaudat și s-au declarat dezamăgiți de o formațiune creată pe efortul sincer al unor oameni preocupați de probleme legitime (Roșia Montană, fracturarea hidraulică) care a fost confiscat și dus în extrema stângă:

Willy Schuster este un sas născut în România și emigrat, care s-a întors din Germania după Revoluție ca să facă agricultură biologică în țară. Este proprietarul femei Bio Moșna din județul Sibiu, inițiatorul unei cooperative locale care-și desface produsele către consumatorii din zonă și un fervent apărător al micilor întreprinzători agricoli din România în relația cu autoritățile naționale și europene.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button