familie

VIDEO & transcript parțial. Dep. Matei Dobrovie la conferința de presă „APĂRAȚI COPIII ROMÂNIEI. Spuneți NU ideologiei de gen în educație”

Marți, 18 decembrie 2018, avut loc la București conferința de presă „APĂRAȚI COPIII ROMÂNIEI. Spuneți NU ideologiei de gen în educație” a Platformei civice de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ.

Platforma civică de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ este o organizație apolitică a societății civile creștine și reunește 1.000 de persoane fizice și de ONG-uri implicate la firul ierbii în toată țara. Promovează implicarea creștinilor în viața cetății și apărarea fundamentelor creștine ale civilizației române și europene.

Prezentăm intervenția deputatului Matei Dobrovie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Școala trebuie să formeze caractere, nu să deformeze. Vedem o bulversare totală în învățământul românesc. Legea Educației este schimbată prin zeci de amendamente. Avem școli cu toaletă în curte, copii care se culcă flămânzi. Aceste probleme sunt ignorate, în schimb se pune accent pe lucruri care nu au nicio legătură cu prioritățile reale ale cetățenilor. Toate demersurile de acest tip sunt o formă de corupție morală. Ce se întâmplă în momentul de față este o denaturare a libertății – de conștiință, a libertății părinților de a-și educa copiii, a libertății creștinilor de a se exprima în public.

Miza este o formă de corupție morală: ștergerea reperelor fiecărei persoane, creație unică a lui Dumnezeu. Libertatea cu care persoana este înzestrată de Dumnezeu este atacată [printr-o formă de libertate] care este prost înțeleasă.

De la cei care au murit pentru ca noi să fim liberi, am ajuns la o libertate excesivă, totală, dar care duce la multe abuzuri, la diluarea persoanei umane ca creație unică a lui Dumnezeu. Aceasta este redusă la stadiul de instincte primare. Nu întâmplător sunt instrumentalizate aceste minorități sexuale. În anii 1950, comuniștii instrumentalizau proletariatul și în general aceste clase care trebuiau emancipate. Acum este vorba despre minoritățile sexuale. Scopul final este același ca și atunci: de control printr-o încercare de a face omul mai slab.

În strategia de educație parentală se spunea că familia tradițională și educația creștină erau perimate.

Noi suntem pro-europeni, pentru valorile care au consacrat Europa și care sunt cele legate de creștinism: libertatea religiei, libertatea responsabilă, nu cea dusă la extrem, în care oricine poate fi orice oricând: poate alege să fie femeie, chiar dacă este bărbat. Ideologie de gen încearcă să bulverseze în primul rând copiii, care nu au discernământ.

Este o formă de corupție morală despre care se discută prea puțin. Se vorbește foarte mult despre corupția la nivel politic și economic, dar și corupția morală este o problemă reală. Însăși ideea de anticorupție este una creștină.”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button