DGASPC Sibiu determină primarii să ajute la adopția copiilor fără familie
Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu încurajează o provocare primarilor din județ pentru sprijinirea campaniei „Socialul contează. Implică-te!” lansată pentru identificarea de soluții necesare creșterii copiilor părăsiți care nu mai pot fi îngrijiți în centrele de plasament.
Potrivit legii, din 1 ianuarie s-a interzis îngrijirea în centrele de pasament a copiilor cu vârsta între 0-7 ani, creșterea lor în pasament sau adopția fiind singurele soluții.
„Lansez public reprezentanților UAT-urilor din județul Sibiu concursul cu tema ”Socialul contează.Implică-te!” care va avea ca obiectiv specific modalitatea de acțiune și intervenție pentru sprijinirea familiei în vederea menținerii copilului în cadrul acesteia și prevenirea instituționalizării, promovarea profesiei de asistent maternal profesionist, precum și a măsurii de plasament familial pentru copilul cu vârsta între 0-7 ani”, a declarat Laura Vîlsan, directorul general al DGASPC Sibiu.
Specialiștii DGASPC consideră că plasamentul familial reprezintă sprijinul unei dezvoltări mentale și psihice favorabile pentru copiii cu vârste până la 7 ani, care ar trebui să beneficieze de un mediul familial sau cât mai apropiat de acesta.
Potrivit Strategiei județene de dezvoltare a serviciilor sociale 2018-2023, 13 localități din județul Sibiu, „furnizează” aproape 49% din numărul total al copiilor cu o măsură de protecție specială.