familie

DGASPC Sibiu determină primarii să ajute la adopția copiilor fără familie

Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu încurajează o provocare primarilor din județ pentru sprijinirea campaniei „Socialul contează. Implică-te!” lansată pentru identificarea de soluții necesare creșterii copiilor părăsiți care nu mai pot fi îngrijiți în centrele de plasament.

Potrivit legii, din 1 ianuarie s-a interzis îngrijirea în centrele de pasament a copiilor cu vârsta între 0-7 ani, creșterea lor în pasament sau adopția fiind singurele soluții.

„Lansez public reprezentanților UAT-urilor din județul Sibiu concursul cu tema ”Socialul contează.Implică-te!” care va avea ca obiectiv specific modalitatea de acțiune și intervenție pentru sprijinirea familiei în vederea menținerii copilului în cadrul acesteia și prevenirea instituționalizării, promovarea profesiei de asistent maternal profesionist, precum și a măsurii de plasament familial pentru copilul cu vârsta între 0-7 ani”, a declarat Laura Vîlsan, directorul general al DGASPC Sibiu.

Specialiștii DGASPC consideră că plasamentul familial reprezintă sprijinul unei dezvoltări mentale și psihice favorabile pentru copiii cu vârste până la 7 ani, care ar trebui să beneficieze de un mediul familial sau cât mai apropiat de acesta.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Potrivit Strategiei județene de dezvoltare a serviciilor sociale 2018-2023, 13 localități din județul Sibiu, „furnizează” aproape 49% din numărul total al copiilor cu o măsură de protecție specială.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button