Marşul pentru Viaţă

VIDEO & transcriere. Discursul Alexandrei Nadane la Marșul pentru viață 2018: „Marșul pentru viață nu are un final! Continuă prin viața noastră, prin activitatea noastră de zi cu zi”

Redăm mai jos transcrierea integrală a discursului susținut de Alexandra Nadane, președinte Studenți pentru viață, la Marșul pentru viață 2018 – „O lume pentru viață” de la București.


Dragilor, felicitări! Ați învins! Dragostea voastră a învins frigul, a învins zăpada și mă bucur că astăzi, nu doar în București, ci în 300 de orașe din România și Republica Moldova am fost împreună pentru sprijinirea femeilor în criză de sarcină!

Misiunea noastră nu se termină aici. Marșul pentru viață nu are un final! Continuă prin viața noastră, prin activitatea noastră de zi cu zi, atunci când e nevoie să fim alături de femeile în criză de sarcină, pentru că viața lor nu e întotdeauna senină. Sunt presiuni, sunt situații în care ele se bucură de nașterea unui copil, dar vestea nu este primită cu bucurie de către partener, de către familie și de către cei din jur și au nevoie de sprijinul nostru.O lume pentru viață este o lume în care nici o femeie însărcinată nu este presată să facă avort. O lume în care bărbatul își asumă responsabilitatea de a-i fi alături și de a o iubi în continuare pe ea și pe copilul ei. O lume în care familia, care până acum i-a fost alături și a iubit-o necondiționat, îi dăruiește dragoste, o sprijină și nu îi spune „Te vom da afară din casă”. O lume în care prietenii și oamenii din jurul unei femei în criză de sarcină îi sunt alături și o sprijină.

Știți că foarte mulți dintre noi, în România, suntem, de fapt, niște supraviețuitori ai avortului? Că ne-am născut pentru că cineva a fost acolo să sprijine? Am o prietenă care atunci când mama ei a rămas însărcinată cu ea – era la al doilea copil și s-a gândit să facă avort deoarece i se părea că nu se va mai descurca – s-a îmbrăcat, a vrut să plece la spital, iar la ușă a întâmpinat-o mama ei, bunica fetei, care s-a așezat în genunchi și i-a zis cu lacrimi în ochi: „Te rog nu fă avort. Te voi ajuta să crești acest copil!”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ei bine, prietena mea trăiește astăzi datorită bunicii ei. Și mulți dintre noi trăim astăzi pentru că cineva a fost acolo să sprijine, să încurajeze, să ofere soluții. Iar mesajul nostru este că o societate pentru viață, o lume pentru viață e nevoie să sprijine fiecare femeie însărcinată pentru că poartă în ea minunea unei noi vieți.

O lume pentru viață este o lume care se bucură de zâmbetul și bucuria fiecărui copil. Este o lume în care oamenii din diferite profesii, cu diferite capacități, își pun în slujba vieții darurile pe care le au.

Într-o societate pentru viață, personalități publice, oameni importanți schimbă lumea prin implicarea lor.

Vă invităm să ne fiți alături în proiectele pe care le vom face. Așa cum ați văzut în Comunicatul de presă, nu este doar acest Marș pentru viață. Sunt mule alte proiecte de sprijin pentru femeile în criză de sarcină. Ne dorim să existe în cât mai multe județe din România centre de sarcină care să ofere sprijin concret femeilor în criză de sarcină care solicită ajutor. Ne dorim ca societatea să creeze măsuri concrete prin care să fie alături de femeile însărcinate. Dar, dincolo de toate acestea depinde de fiecare dintre noi să spunem: „sunt alături de tine!”

Noi suntem O lume pentru viață astăzi la Marșul pentru viață. Vă mulțumesc!

VIDEO. Discursul Alexandrei Nadane, cu introducere de Ioana Picoș

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button