religie

VIDEO. PS Macarie i-a telefonat Cameliei Smicală, s-a rugat pentru reîntregirea familiei și i-a transmis public: „Nu ești singură!”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Aflat în vizită pastorală la românii din peninsula Iutlanda, Danemarca, PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, a vorbit din nou în sprijinul româncei Camelia Smicală. Duminică, 19 ianuarie, ierarhul s-a rugat pentru reîntregirea familiei medicului Camelia Smicală din Finlanda, despărțită de copilașii săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra. În cuvântul său, el s-a referit la durerea acestei greu încercate mame, asigurându-o că nu este lăsată singură. Redăm mai jos cuvântul episcopului.


„Durerea de mamă este una dintre cele mai mari și adânci dureri pe care le cunoaște umanitatea. Durerea de mamă strigă către ceruri în împrejurările grele ale vieții, mai cu seamă atunci când o mamă este despărțită de copiii ei, răpiți sau uciși. Sunt multe mărturii în Sfânta Scriptură: în Vechiul Testament, de la Rițpa care și-a văzut cei șapte fii uciși de gabaoniți și până la Solomonia, mama celor șapte frați Macabei, care și-a văzut fiii uciși înaintea ei, martirizați de către un crud persecutor. Iar în Noul Testament: de la mamele îndurerate care și-au văzut pruncii uciși de învârtoșatul și tiranicul Irod și până la mama văduvă din Nain la a cărei durere Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune a învierii fiului ei și totodată până la mama canaaneancă, care s-a rugat pentru fiica ei chinuită de demoni, într-un adânc de smerenie, iar întru credința ei neșovăielnică, Domnul Iisus Hristos a miluit-o, spunând câteva cuvinte pe care nu le-a mai rostit altă dată: „Mare este credința ta, fie ție după cum voiești” și fiica ei s-a tămăduit în ceasul acela. Însă cea mai mare durere de mamă, care depășește orice durere este cea a Preasfintei Fecioarei Maria prin a cărei inimă a trecut sabia răstignirii și uciderii Fiului său.

De ce vă spun acum despre durerea de mamă? Deoarece nu departe de noi, în Finlanda, o mamă greu încercată și îndurerată este despărțită, împotriva voinței ei de copilașii, care de asemenea doresc să rămână lângă mama lor.

Ne rugăm neîncetat pentru medicul român Camelia-Mihaela Smicală despărțită samavolnic de copilașii ei Johan-Mihail și Maria-Alexandra. Neîncetat îi pomenim în rugăciuni și le purtăm de grijă cu toată ființa noastră.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ieri am vorbit cu ea la telefon și era deznădăjduită. De aceea, împreună îi spunem: Nu ești singură, greu încercată și îndurerată mamă! Oricât ai crede că Dumnezeu nu te aude și nu te vede să ști că nu este așa. De aceea am pomenit acum de aceste îndurerate și greu încercate mame menționate în Sfintele Scripturi, față de care Dumnezeu a făcut milă, mângâindu-le și întărindu-le.

Iubită mamă Camelia-Mihaela, Dumnezeu te vede și te aude, iar noi îți suntem alături și nu putem rămâne indiferenți, reci și nepăsători față de durerea ta de mamă. Așa cum odinioară Împăratul David nu a rămas nepăsător față de durerea Rițpei căreia i-au fost uciși cei șapte copii, așa cum odinioară Regele Solomon a făcut dreptate ținând seamă de iubirea de mamă, așa și noi, în Hristos, îți suntem alături, iubită mamă, cu toată ființa noastră. Nu te teme!  Hristos te poartă pe brațele Sale milostive, iar noi, în Hristos, te pomenim și te asigurăm că așa cum Dumnezeu s-a milostivit spre atâtea mame, se va milostivi și spre tine!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button